סהרוני שקדיםעוגיות שקדים חמאתיות בגודל המושלם. יש שקדים טחונים בפנים, שקדים פרוסים ופריכים בחוץ וטעם ממכר, אז לא פלא שאי אפשר לעצור אחרי אחת
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :ל-25 סהרונים:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים לבצק (חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה ומלח), מחברים וו גיטרה ומערבבים עד קבלת בצק אחיד וחלק. 2 עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעה. 3 מחממים תנור ל-170 מעלות ומתחילים במלאכת עיצוב הסהרונים: מחלקים את הבצק ל-25 חתיכות, מכל חתיכה יוצרים נחש בצק ומעצבים בצורת חצי ירח. 4 מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים (העוגיות מתרחבות מעט במהלך האפייה). 5 מברישים כל עוגייה במעט חלמון עם חלב. סהרוני שקדים לפני אפייה | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako6 מניחים את השקדים הפרוסים בצלחת רחבה, לוקחים בזהירות עוגייה ומניחים את הצד המוברש על השקדים הפרוסים כך שידבקו לבצק. אם יש צורך - מהדקים מעט עם הידיים. 7 חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות, מניחים בחזרה על נייר האפייה מבלי לצופף את העוגיות, ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות, עד שהן קצת מזהיבות. סהרוני שקדים | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako8 לאחר האפייה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר ומניחים לצינון בצד כחצי שעה (אחרי חצי שעה של התייצבות ניתן לארוז בקופסא). * את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. לבלוג של עדי - עדיקוש המתכון עלה לראשונה בספטמבר 2022 |