עוגת גזר חלומית עם קרם גבינהעוגת גזר יכולה להיות קינוח עם שיק בריאותי, אבל במקרה הזה מדובר בשחיתות גמורה ונפלאה. תשאלו את הקרם, שרק מלראות את כמות החמאה וגבינת השמנת שבו עלינו חצי קילו
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לעוגה (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
לקרם גבינה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי (עליון-תחתון). 2 מגררים את הגזרים בפומפייה ומניחים בצד. 3 טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן, סוכר חום ושמן. 4 מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח וטורפים היטב. 5 לבסוף מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים היטב במרית או כף. מוסיפים גם אגוזים אם רוצים. 6 מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 40-45 דקות, עד שהחלק העליון זהוב וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון. 7 מכינים את הקרם: מערבבים את כל החומרים בקערה לקבלת קרם אחיד וחלק. 8 כשהעוגה קרה לגמרי מורחים עליה את הקרם ומשטחים. 9 מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים, פורסים ומגישים. עוגת גזר וקרם גבינה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש |