המצרכים :לבצק:
לשכבת האמצע:
לשטרויזל:
לגלייז:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 משמנים היטב תבנית אינגליש קייק או מרפדים בנייר אפייה. 3 מכינים את הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם ווגיטרה חמאה, סוכר חום וסוכר לבן, ומעבדים עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצים ושמנת חמוצה, ומערבבים שוב. 4 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ווניל ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה. 5 מכינים את שכבת האמצע: מערבבים בקערה קטנה סוכר וקינמון. 6 מרכיבים את העוגה: יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית ומשטחים. 7 מפזרים מעל בלילת הבצק את הסוכר והקינמון בשכבה אחידה ומעליה מניחים את מחצית הבלילה שנותרה. משטחים את הבלילה לשכבה אחידה. 8 מכינים את השטרוייזל: מניחים במעבד מזון סוכר, קמח, קינמון, חמאה ואגוזים, ומעבדים לפירורים. 9 מפזרים את השטרוייזל מעל בלילת הבצק ומכניסים לאפייה ל-50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. 10 מכינים את הגלייז: מערבבים את כל המצרכים בקערה. 11 מוציאים את העוגה מאפייה, מצננים ומגישים (עם או בלי הגלייז - מה שרוצים). לבלוג של עדי - עדיקוש בתיאבון! |