רולדה ריבת חלב כשרה לפסחעצרו הכל: זה הקינוח שלכם לליל הסדר, ואם לא לליל הסדר אז לארוחה שאחרי, ואם לא לארוחה שאחרי אז לחג השני. בקיצור, אל תיתנו לפסח לעבור בלי שהתענגתם על הרולדה הזאת. אנחנו עצמנו עדיין בשוק מזה שאין פה קמח
עדי קלינגהופר
| אוכל טוב, mako
| פורסם 30/03/23 07:13
צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako
|
המצרכים :
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי. 2 מתחילים עם הרולדה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף. 4 מוסיפים קורנפלור, פודינג, שקדים ואבקת אפייה ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה. 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים היטב. 6 מוזגים את הבלילה על נייר האפייה, משטחים ואופים 8-10 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. 7 מגלגלים את הרולדה עם נייר האפייה, מכסים במגבת ומניחים בצד לצינון. 8 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. 9 מרכיבים את הרולדה: פורסים את הרולדה המצוננת על נייר אפייה ומורחים בנדיבות ריבת חלב. 10 משטחים את הקצפת על ריבת החלב ומשאירים מעט בצד, לקישוט. מגלגלים לרולדה, מעבירים לצלחת ארוכה ומצננים במקרר לפחות 3 שעות, להתייצבות. 11 לאחר התייצבות מקשטים את הרולדה עם קצפת, קוקוס טחון וריבת חלב. רולדה ריבת חלב לפסח | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, makoלבלוג של עדי - עדיקוש ** הרולדה תישמר בקופסה אטומה במקרר כ-3 ימים. |