פריקסהנכון אומרים שהצורך הוא אבי ההמצאה? אז את הפריקסה המשודרג הזה המציא רון יוחננוב (למזלנו!) כשגילה, באמצע ההכנות, שלא נותרה אף קופסת טונה במזווה. התוצאה: פריקסה אפילו טעים יותר מהרגיל, עם סלמון צלוי טרי
רון יוחננוב
| mako אוכל
| פורסם 21/07/23 10:36
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק הפריקסה (25 לחמניות ביס):
לדג:
עוד תוספות:
אופן ההכנה:1 שמים את המלח בקערת המיקסר ועליו את הקמח (ומשפר האפייה), השמרים הסוכר. מתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השמן והוודקה וממשיכים ללוש לפחות עוד 8 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהדפנות אבל נשאר דבוק בתחתית. מתפיחים שעה או עד להכפלת הנפח. 2 יצירת הלחמניות: חותכים נייר אפייה לריבועים קטנים. במקום טונה - סלמון מפורק. פריקסה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל3 מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומחלקים ל-25 חלקים של כ-60 גרם כל אחד. 4 בעזרת מעט קמח מכדררים כל חתיכת בצק ללחמנייה (לחלופין אפשר לרדד את הבצק לעובי של כ-2 ס"מ ולקרוץ לחמניות בעזרת חותכן). מניחים כל לחמנייה על ריבוע של נייר אפייה ומתפיחים שוב כשעה. 5 מחממים שמן עמוק לחום בינוני (155-160 מעלות) ומטגנים את הלחמניות עד הזהבה משני הצדדים. 6 הדג: מחממים תנור ל-200 מעלות. פריקסה - כל המרכיבים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל7 מניחים את הסלמון על נייר אפייה וזולפים שמן זית ומיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל, מסדרים את ענפי עשבי התיבול וצולים בתנור החם 18 דקות. 8 מפוררים את הדג בכף עד לקבלת פתיתים שמזכירים טונה. 9 ממלאים כל לחמנייה בדג ובשאר התוספות, ומגישים. רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". |