לחמניות ממולאות חזה עוף בטריאקיאם כבר הדלקנו תנור, למה שלא נסגור את כל הארוחה בתוך לחמנייה ודי? קבלו מתכון לעוף מוקפץ ברוטב טריאקי מתקתק - שעטוף בלחמנייה ביתית, טרייה וטעימה בטירוף. לזה אנחנו קוראים התייעלות
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 02/06/10 07:14
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):לבצק:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם המילוי: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רצועות העוף ואת התבלינים היבשים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את רוטב הטריאקי ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים. 2 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המים והמלח. לשים היטב ביד או במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד רבע כוס מים. מניחים להתפחה בקערה משומנת מכוסה בניילון 40 דקות. 3 מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ומסדרים אותם על משטח מקומח. מרדדים כל כדור לעלה מלבני בעובי של סנטימטר, מניחים בקצה המלבן מהמלית ומגלגלים. מהדקים את הקצוות. 4 מסדרים את הלחמניות על תבנית מרופדת נייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 5 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות, עד להשחמה. לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל |