שבלולי פילו במילוי דלורית וגבינותהמתכונים האהובים עלינו ביותר הם אלה שלוקחים מעט ונותנים הרבה. שבלולי הפילו האלה כל כך קלים להכנה, שכמעט לא נעים לנו מכמה שהם מרשימים וטעימים. טוב נו, זה שקר, נעים לנו מאוד
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 01/11/11 07:00
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):למלית:
לשבלולים:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את הדלורית עם הגבינות, תבלינים, שום ושמן זית.
3 על משטח נקי ויבש פורשים עלה של פילו, את שאר החבילה מכסים בינתיים במגבת.
4 מרססים בספריי שמן את העלה, מקפלים לשניים לאורך ומסדרים כ-2 כפות מהמלית לאורך העלה המקופל, צמוד לשוליים. מגלגלים את העלה לגליל ואז לשבלול. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. חוזרים על הפעולה עם 9 עלי פילו נוספים.
5 אופים כ-20 דקות, עד שהשבלולים הופכים שזופים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל
|