ביצה בקן של פסטרמהנמאס מהחביתות הסטנדרטיות? הנה רעיון למנה קצת אחרת - שמצליחה לשמור על הערכים התזונתיים של הביצה טוב יותר מטיגון: מרפדים תבנית מאפינס בפסטרמה, שוברים פנימה ביצים ומכניסים לתנור. גאוני או לא גאוני?
צילום: אילה וייס-טרמבליי , יחסי ציבור
|
אחד הטרנדים הלוהטים כרגע בסצנת המזון דל הפחמימות הוא Egg Cups - חביתות קטנות שנאפות בתבנית מאפינס וממולאות בכל מה שמתחשק, מברוקולי ועד בשר או גבינה. וכאן נכנס השדרוג שלנו: במקום לאפות סתם ביצים, אפו את ביצת העין שלכם בתוך סלסילת פסטרמה. בתוך דקות בודדות תקבלו מעין קיש אישי חמוד, חף מקמח, גלוטן או פחמימות ופוטוגני להפליא. אפשר לאכול אותו לארוחת בוקר או ערב, כחלק מבראנץ' מפונפן, אפשר לחטוף אותו ישר מהמקרר בדרך החוצה או לארוז בקופסה לעבודה. זה טעים חם, זה טעים קר. זה בעיקר טעים.
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את התנור ל-200 מעלות. 2 משמנים תבנית מאפינס בספריי שמן ומכניסים לכל שקע פרוסת פסטרמה (ראו בתמונה). 3 מכניסים את התבנית לתנור לכשתי דקות, רק כדי לצרוב מעט את הפסטרמה בקצוות. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. 4 מוציאים את התבנית מהתנור ושוברים בזהירות ביצה לתוך כל אחד מהשקעים. מתבלים במלח ופלפל שחור. ככה זה נראה לפני האפייה | צילום: אילה וייס-טרמבליי , יחסי ציבור5 מחזירים את התבנית לתנור לעוד 15-20 דקות, תלוי כמה נוזליות אתם אוהבים את הביצים שלכם. מוציאים את הביצים בזהירות מהשקעים בעזרת מרית, ומפזרים בזיליקום קצוץ אם רוצים. המתכון באדיבות רונן הר לב, קייטרינג שף בטבע
|