1. העניין עם הגזר? זה באמת עובד!
אם עד לא מזמן חשבנו שכל עניין הגזר ליד השניצלים, או הלביבות או מה שזה לא יהיה שיש לכם במחבת, הוא קשקוש גמור של אנשים שמחפשים לשווא משמעות בחיים, אז הנה מתברר שזה אשכרה דבר אמיתי. בגדול - במהלך הטיגון נוצרים רדיקליים חופשיים, הבטא קרוטן שבגזר הוא נוגד חמצון, ואז מה שקורה זה שנוגד החמצון נלחם עד חורמה ברדיקל החופשי המרושע - והשמן לא מתחמצן (במילים של פשוטי עם: לא נשרף). אה, והגזר גם שומר על השמן נקי (הכל יחסי, כן?).
2. מה הקטע של טיגון עם נייר אפייה?
אז כן, יש כאלה שמרפדים את המחבת בנייר אפייה לפני שהם זורקים פנימה שניצל (או לביבה!), והם עושים את זה בראש ובראשונה כי אחר כך יותר קל לנקות את המחבת. שום חתיכות שרופות דבוקות לבלי הפרד, שום קרצוף. אבל זה לא הכל: חסידי השיטה טוענים בתוקף שטיגון על נייר אפייה מניב תוצאות פריכות יותר, ופחות ספוגות בשמן.
3. מה עושים אם השמן מתחיל להקציף?
דבר ראשון, נבהלים בטירוף! באיזה קטע שמן מקציף באמצע הטיגון? אז כן, מתברר שמדובר במשהו שקורה לפעמים, ולא, לא צריך לזרוק את השמן, הכל בסדר. יכולות להיות כמה סיבות עיקריות להקצפה הזאת: יכול להיות שהלחות של מה שהכנסתם לשמן גורמת לו לשחרר אדים, והם באים לידי ביטוי בבועות; ישנם חומרים ספציפיים שיכולים לגרום להיווצרות קצף, כמו לציטין שמשתחרר מחלמון ביצה; ויש גם כל מיני תהליכים כימיים שמשנים את ההרכב של השמן בזמן אמת ויכולים לגרום לתופעה. אז לא, זה לא מסוכן - אבל שמן גולש על הכיריים זה כבר מסוכן ממש, אז אנא מכם הקפידו לטגן בסירים עמוקים דיים.
4. לאן שופכים את השמן אחרי הטיגון?
לא לכיור, לא לשירותים - רק לפח, בתוך שקית ניילון אטומה, או קופסה סגורה היטב. הסיבה היא ששמן שמגיע לצנרת מחולל בה צרות צרורות, בדמות גושי שומן עצומים שמצטברים וגורמים לסתימות (קצת כמו שומן בעורקים שלנו). אם יש לכם איזושהי גישה לחברות שממחזרות שמן זה אפילו עדיף, אבל למי בעולם הזה יש גישה לחברות שממחזרות שמן.
5. אלוהים, מה עושים עם הריח?
יש הרבה שיטות להפיג ריחות של טיגון. אנחנו מחבבים את זאת של הרתחת ענפי רוזמרין במים, אבל במצבים קשים אנחנו מודים שגם אנחנו מחממים על הגז סיר עם מים ומרכך כביסה. מישהו טיגן פה לביבות? לא היינו מנחשים!
6. נייר סופג? יש שיטה טובה יותר
כן, התרגלנו להעביר שניצלים ושאר מטוגנים מהשמן הרותח לצלחת מרופדת ניירות סופגיפ (ואכן, אם רוצים להיפטר מעודפי שמן - הספגה בנייר מגבת בסמוך לטיגון יכולה לעזור), אבל מאז שהתחלנו להעביר אותם למסננת או כל קריספר/רשת אחרים, הלביבות והשניצלים שלנו ללא ספק פריכים יותר.
7. סחיטה מנצחת
הסעיף האחרון חשוב מאוד: מדובר בטיפ שחוסך כל כך הרבה טרחה, והתוצאות? וואו. ידוע הרי שצריך לסחוט את תערובת הלביבות לפני טיגון, אבל ככה עושים זאת ביעילות ומהירות: מעבירים למסננת חלק מהתערובת, אוספים בכף כמות ללביבה אחת וסוחטים אותה טוב טוב על דופן המסננת. וככה עושים כל פעם לפני שמעבירים למחבת טיגון. כל כך פשוט.