יודעים איך לטגן ביצת עין? התשובה הנכונה לשאלה הזאת צריכה, כנראה, להיות "מה יש לדעת?", אבל האמת היא שיש לא מעט אנשים, כמונו למשל, שאוהבים את הלבן קריספי וזהוב ואת הצהוב נוזלי וחלק, ומסתבכים קשות עם המשימה הלכאורה פשוטה הזאת. לכן שמחנו לגלות שב-popsugar התייחסו לסוגייה ברצינות, והחבר'ה המסורים שם גם הביאו פתרונות. הדרך לביצת עין מושלמת קצרה מתמיד.
קודם כל – בואו ניישר קו על מה שעשינו עד היום:
חיממנו חמאה או שמן במחבת, ושברנו ביצה. נתנו לה להתבשל עד שהחלבון עשוי. כמה עשוי? כמה שצריך. בואו נגיד שאם היינו רוצים חלבון לבנבן ונוזלי היינו הולכים על ביצה רכה.
בשעה טובה החלבון שלנו מושלם קריספי, פריך ונהדר. באותה נשימה אנחנו מצטערים להכריז על מותו בטרם עת של החלמון – הצהוב שלנו כבר יבש כמו המדבר. העברנו את הביצה לצלחת תוך כדי גירוד עיקש שלה מהמחבת, ככה שהיא נראית יותר כמו מקושקשת מאשר עין.
אז מה הסוד לביצת עין מושלמת? שמן קוקוס, שימנע את ההידבקות למחבת, והפרדת החלמון מהחלבון; הלבן יתבשל לו לאיטו והחלמון יצטרף אליו בהמשך. ככה עושים את זה:
מה צריך?
1/2-1 כפית שמן קוקוס (אפשר להחליף בחמאה או בשמן אחר)
1 ביצה
1 מרית
1 מחבת
מה עושים?
1. ממיסים את שמן הקוקוס במחבת כך שהוא יכסה את כולה.
2. מפרידים את הביצה: נותנים לחלבון להישפך למחבת ואת החלמון אפשר פשוט להשאיר בקליפה.
3. נותנים לחלבון להתבשל כדקה, עד שהוא נעשה לבן ואטום.
4. מוסיפים בעדינות את החלמון. אתם יכולים להחליט איפה בדיוק למקם אותו על גבי הביצה. אם הוא נוטה להחליק מהחלבון, החזיקו אותו בעדינות בעזרת שתי אצבעות למשך כמה שניות, עד שהוא מחמם ומתאחד עם החלבון.
5. נונתים לביצה להמשיך ולהתבשל במשך כמה דקות נוספות (לנו לקח שתיים) עד שקצוות החלבון משחימים. אפשר גם לסגור את המחבת במכסה.
6. מפרידים בעדינות את הביצה מהמחבת בעזרת מרית מעבירים לצלחת. מלח-פלפל – ויאללה, לאכול.
באתר מציעים, למי שאוהב עין הפוכה, להפוך למשך 10-20 שניות ולהסיר מהמחבת.אנחנו ניסינו ואחרי 10 שניות הצהוב כבר התייבש לחלוטין, אבל העין הרגילה הייתה פשוט מושלמת.