יש כל כך הרבה מזונות שאפשר להקפיא אם נתקעים עם סטוקים גדולים מדי שלהם, שלרגע נעשינו חמדנים: אם אנחנו כבר מגיעים למקום שמוכר ביצים טובות במיוחד, מהסוג האורגני החופשי עם החלמון הצהוב צהוב, לא נקנה כבר תבנית של 30 ונקפיא חלק לשימוש עתידי? אז בגדול, התשובה היא כן. אפשר להקפיא ביצים. אבל החלק החשוב הוא האותיות הקטנות.
איך מקפיאים ביצים?
ראשית, מאוד לא מומלץ להקפיא ביצים חיות בשלמותן, כלומר עם הקליפה. ה-FDA, מנהל המזון והתרופות האמריקאי, קבע שהקפאת ביצים אפשרית רק ללא הקליפה - חלבונים בנפרד וחלמונים בנפרד, או ביצים טרופות. את החלבונים אפשר להקפיא כמו שהם, בכלי אטום, רק לא לשכוח לסמן אותם בתאריך כי ההמלצה היא לא להקפיא ביצים ליותר משנה. עם החלמונים הסיפור טיפה יותר מורכב.
התכונות הג'לטיניות של החלמונים גורמות להם להפוך למעין ג'ל דחוס כשהם קפואים. אם תקפיאו אותם כפי שהם כנראה הם יהיו כל כך ג'לטיניים שלא תוכלו להשתמש בהם אחרי ההפשרה (אלא אם כן ככה אתם אוהבים). הדרך להימנע מהמרקם הזה, מספרים באתר incredible egg, היא לטרוף כל 4 חלמונים לפני ההקפאה עם קמצוץ מלח (אם אתם בונים עליהן למאפים מלוחים) או כפית וחצי סוכר (אם למתוקים). רק אל תשכחו לציין, לצד התאריך, אם החלמונים האלה מומתקים או מומלחים, כדי שלא יהיו פדיחות. ביצים שלמות טרופות אפשר להקפיא כמו שהן (רק לא לשכוח לסמן תאריך ואת מספר הביצים שבאריזה).
איך מפשירים ביצים קפואות?
לפי ה-FDA, את הביצים הקפואות מפשירים לילה במקרר או תחת מים קרים זורמים, ומרגע שהן הופשרו חייבים להשתמש בהן מיד.
האם אפשר להקפיא ביצים קשות?
התשובה היא, בטח לא תאמינו - כן ולא. אפשר להקפיא חלמונים מבושלים, אבל חלבונים זה סיפור אחר. חלבונים מופשרים יהיו מימיים וסביר שאיש לא ירצה לאכול אותם כך או כך. ההמלצה של incredible egg להקפאת חלמונים היא קודם להביא אותם לרתיחה בשכבה אחת בסיר כשהם מכוסים מים. אחרי הרתיחה מסירים מהאש ומשאירים ל-12 דקות. אחר כך מוציאים אותם בכף מחוררת, מסננים היטב ואורזים להקפאה. האם זה שווה את זה? לדעתנו לא, אבל כל אחד וההעדפות שלו.