מרקים
מבשלים כמות גדולה בכל פעם, חלק משאירים במקרר וחלק מקפיאים בכמויות קטנות. הכוונה לא רק למרקים טחונים אלא גם למרק עוף, מרק ירקות, מרק עדשים וכו'. הדרך הכי נוחה: להקפיא במנות בשקיות זיפלוק.
בדרך דומה אפשר ומומלץ להקפיא צירים, ושמענו גם על כאלה שמקפיאים קליפות של ירקות, וכשמצטברת כמות יפה מבשלים אותן במים לקבלת ציר ירקות.
ערכות למרק
במקום להכין מרק, אפשר להקפיא ערכות להכנת למרקים, שכוללות ירקות חתוכים, עשבי תיבול ו/או קטניות ואפילו גרונות או חלקי עוף אחרים. היוצא מן הכלל במקרה הזה הוא תפוח האדמה, שרוב חברי הקבוצה מסכימים שלא עובר טוב הקפאה.
רטבים
רוטב עגבניות או רוזה לפסטה - מקפיאים בכמויות קטנות, ומפשירים לפי הצורך על מחבת; רוטב בולונז או צ'ילי קון קרנה; רוטב עגבניות רב תכליתי שיכול להתאים אחר כך לפסטה, קציצות, בולונז או שקשוקה; וגם ממרחים כמו סחוג ופסטו ואפילו מטבוחה.
קטניות
רבים מאוד מחברי הקבוצה מקפיאים קטניות, ובעיקר חומוס, אחרי השריה ארוכה במים. יש שמגדילים לעשות ומבשלים את החומוס לפני ההקפאה, ואז מכינים ממנו ממרח חומוס בכל פעם שמתחשק. אם אתם נוהגים להנביט גרגירי חומוס, תוכלו להקפיא אותם גם לאחר ההנבטה.
שניצלים
בהקפאת שניצלים יש אסכולות שונות. יש המקפיאים את נתחי העוף בלבד, עטופים אחד אחד, יש המטגנים שניצלים ומקפיאים אותם כשהם מוכנים, ויש את אלה שקונים חזה עוף, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומקפיאים ככה, מוכן לטיגון (אנחנו נמנים על האסכולה הזאת וממליצים עליה מאוד). את השניצלים האלה אפשר לטגן ישר מהמקפיא, אבל רצוי לתת להם להפשיר מעט קודם (זה קורה מהר כשמדובר בשניצלים בודדים).
Shirley Mutznik Naamati מרחיקה לעשות ומקפיאה גם חזה עוף חתוך לקוביות בתיבולים שונים (מוקפץ סיני, הודי, מקסיקני וכו').
קציצות
גם כאן, חברי הקבוצה נחלקים לאלה שמכינים קציצות ואז מקפיאים אותן (אפילו קציצות ברוטב!), ולאלה שמכינים רק את התערובת, ואז מפשירים ומבשלים או מטגנים לפי הצורך.
Keren Slabodnik מספרת שבכל פעם שהיא קונה בשר טחון היא מכינה ומקפיאה הרים של קציצות משני סוגים: קבבים עם בצל ועשבי תיבול וקציצות לבישול ברוטב, עם ביצה ופירורי לחם. כשצריך היא זורקת את הקציצות הקפואות לרוטב, ואת הקבבים מפשירה טיפה וצולה.
* זה המקום לספר שרץ ברשתות טיפ להקפאת קציצות (לפני הבישול) בתבנית שקעים של ביצים. אנחנו מאוד לא ממליצים על זה, כי ביצים הן מוצר מזוהם, ולא היינו רוצים שמשהו מהזוהמה שעל הקליפה שלהן ידבק בבשר שאנחנו אוכלים.
בצק לפיצה
רבים בקבוצה סיפרו שהם מקפיאים בצק לפיצה ביתית. חלקם מקפיאים אותו בכדורים וחלקם כשהוא כבר מרודד, ואז מפשירים לפי הצורך, מורחים רוטב (שאפשר להקפיא גם כן) ומפזרים גבינה צהובה מגוררת (מהמקפיא כמובן), ואופים.
פיצה
לצד בצק לפיצה ביתית, חברת הקבוצה Sarit Levy Yutcis סיפרה שהיא נוהגת להקפיא משולשי פיצה קנויים, כדי לחמם לפי הצורך או לטמון לילדים בתיק לבית הספר. אגב, זאת הדרך הכי טובה לחמם פיצה (אבל אם זה הולך לתיק של הילדים זה כבר יפשיר לבד).
בצק עוגיות
טריק ידוע הוא להכין בצק לעוגיות חמאה, לשמור בגליל של נייר מגבת ולהקפיא עד שמתחשק לאפות עוגיות. Tamar Damry מחדשת לנו ומספרת שהיא מכינה ומקפיאה כל מיני סוגים של עוגיות - עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגיות חמאה, אוזני המן וכו' - מפרידה בין השכבות עם נייר אפייה ואז אופה בכל פעם קצת.
מאפינס ועוגות
יש הטוענים שכל עוגה שאינה עוגת גבינה תוכל לעבור הקפאה נהדר. אנחנו לא בטוחים שזה נכון באופן גורף, אבל עוגות בחושות ומאפינס לבטח יכולים לגור כמה חודשים במקפיא ואז לצאת כמו חדשים (ובלבד שתעטפו אותם היטב). מ-Maayan Nevo למדנו שגם כדורי שוקולד אפשר להקפיא בכיף.
בשר מפורק
Adi Aharoni מספרת שפעם בחודשיים-שלושה היא צולה בתנור בשר לקדירה במשך שלוש וחצי שעות (בלי תיבול ובלי רוטב), ואז מפרקת אותו ומקפיאה במנות קטנות. התוצאה היא בסיס להמון מנות, כמו כריך בשר מפורק, בשר ברוטב אסייתי, פסטה עגבנית עם בשר או מעין מנסף עם אורז.
* עצה שקיבלנו בקבוצה אבל אנחנו לא בטוחים שנעז ליישם אותה היא להקפיא מבעוד מועד סנדוויצ'ים לבית הספר לילדים. הכוונה היא לכריכים ללא ממרח, כמו לחמנייה עם פסטרמה (ותו לא) או גבינה צהובה. מכיוון שלא הצלחנו להחליט מה דעתנו על זה, נשאיר לכם לשפוט.
עוד המון טיפים מעולים להקפאה מחכים לכם בקבוצת הפייסבוק המצוינת קרן מקלילה את המטבח, שמונה כבר יותר מ-13 אלף חברים והיד עוד נטויה.
מכירים את המדריך שלנו להקפאת מזון?
הקפאה נעימה ובתיאבון!