אם יש מנה קבועה שמרתה סטיוארט מכינה שוב ושוב לאורחים שלה, מי אנחנו שלא נאמץ אותה תכף ומיד? הנה כמה כללים של הכוהנת לאפיית תפוחי אדמה שתמיד תמיד יוצאים מעולים.

1. בחירת תפוח האדמה

בבחירת תפוחי אדמה יש לשים לב לשלושה אלמנטים מרכזיים: משקל – עדיף להצטייד בתפודים הכבדים יותר; צבע – תפוחי אדמה בגוון ירקרק או עם כמה כתמים ירוקים הם ישנים יותר ואף עלולים להיות רעילים. ממש עדיף להימנע מהם; וקליפה – הקליפה אמורה להיות כמה שיותר חלקה ומתוחה. כתמים? נקודות? פחות מומלץ.

תפוח אדמה ירוק (צילום:  Pixeljoy, shutterstock)
כשתפוח אדמה מוריק - סימן שזהגיע הזמן לזרוק אותו לפח | צילום: Pixeljoy, shutterstock

2. הכנה מקדימה

אחרי שטיפה וניגוב יסודיים נועצים בתפוד מזלג בכמה מקומות (בלי לקלף!), מורחים אותו היטב בשמן זית כתית מעולה (שמן באיכות הגבוהה ביותר, בעל חמיצות בשיעור של עד 0.8%) ומפזרים מלח. הפעולות האלה מבטיחות קליפה פריכה ומתובלת כמו שצריך.

תפוח אדמה שהוציא עיניים, התחיל לנבוט (צילום:  Kasikova Svetlana, shutterstock)
אפשר להסיר את העיניים ולאכול את היתר | צילום: Kasikova Svetlana, shutterstock

3. אפייה

מחממים את התנור מראש ל-200 מעלות, זה קודם כל. בכל הנוגע למשך האפייה - אין קיצורי דרך ונדרשת לפחות שעה לקבלת תפוחי אדמה רכים מספיק (לפעמים אפילו יותר, תלוי בגודלם).

תפוח אדמה אפוי (צילום: Ksenia Kozlovskaya, Istock)
צילום: Ksenia Kozlovskaya, Istock

4. מכה קטנה לפני פתיחה

שימו לב, זה הלב של הטיפ של מרתה, וכל מי שניסה אותו טוען שהוא מעולה: כשתפוחי האדמה יוצאים מהתנור נותנים להם דפיקה קטנה על השיש, ורק אז חוצים אותם. איך עושים את זה? עוטפים את התפוד במגבת ופשוט נותנים לו הטחה יפה במשטח הקשיח. התוצאה, מבטיחה מרתה, היא תפוד אוורירי באופן מיוחד. חוזרים על הפעולה עם שאר התפודים, ורק אז חוצים אותם, מפזרים תבלינים, שמנת חמוצה, שמן זית או כל תוספת אחרת שאוהבים. זהו, יש לכם את זה.

בתיאבון!