אם ישנה עונה לג'ינג'ר (זנגביל) - הרי זאת העונה הנוכחית: כמה פרוסות ממנו בכוס התה, במרק או בתבשיל טוב יעשו פלאים לכל מה שקשור להקלה בתסמיני התקררות. זהו כמובן רק אחד מיתרונותיו הבריאותיים של הג'ינג'ר – אבל אנחנו לא כאן כדי לדבר על כמה הוא מדהים, אלא על חיסכון אדיר בזמן: בכלל לא מוכרחים לקלף ג'ינג'ר.
קילוף שורש ג'ינג'ר לא רק גוזל זמן יקר, מדובר בפעולה די מייגעת תודות לשלל הפיתולים והבליטות שלו, כזאת שלוקחת יותר זמן כמעט מכל קילוף אחר. כמו כן, יש לא מעט גישות שונות כשזה נוגע לקילוף ג'ינג'ר: יש את אלו שמשתמשים בסכין, מי שבוחרים להשתמש בקולפן ירקות ואת מי שעברו לשיטה הפחות בזבזנית - שיטת הכפית – במסגרתה פשוט מעבירים את שולי הכפית על גוף הג'ינג'ר וגורפים את הקליפה שמחליקה בקלילות גם עם כל החלקים הבולטים.
לפי אשת האוכל והמחברת שילה פרקש, יום אחד היא פשוט הפסיקה לקלף ג'ינג'ר – ולא הבינה איך לא עשתה זאת קודם – בין אם מדובר בקיצוץ ג'ינג'ר בין אם גירור או כתישה. במקום זאת – היא מקרצפת את השורש היטב תחת מים זורמים, נפטרת מחלקים מיותרים בצבעים חשודים. אם המתכון דורש ג'ינג'ר מגורר – קל להיפטר אחרי פעולת הגירור מקליפה סוררת – אבל זה אפילו לא חובה, שכן הקליפה דקה מאוד ואינה מורגשת.
בקיצור, בדרך הזאת אתם לא רק מבזבזים פחות חומר, חוסכים זמן יקר, אתם אפילו מרוויחים סגולות תזונתיות מיטיבות. ווין ווין.