אחסון עוגיות הוא עניין פשוט: אחרי שהצטננו מכניסים את העוגיות לצנצנת אטומה, שם הן כנראה יחזיקו מעמד 4-5 ימים. כלומר, זה אם אתם אנשים שלא חוקרים במופלא מהם. אם הייתם עושים את זה, יכול להיות שהייתם מגלים דרכים יעילות יותר לשמור על העוגיות שלכם - אפילו שבוע ויותר. רק כדי ליישר קו: ב"לשמור על העוגיות" אנחנו מתכוונים ללמצוא דרך שבה הן יישארו פריכות וטובות, אולי לא כביום אפייתן אבל באופן משביע רצון.
לשמחתנו אנשי אתר The Kitchn לא מסתפקים בטיפים מזדמנים והחליטו לבדוק אחת ולתמיד מה הדרך הטובה ביותר לאחסן עוגיות. לצורך כך הכינו כמות גדולה מאוד של עוגיות חמאה, בדיוק באותם תנאים, מרכיבים ויחסים, ואחסנו כל קבוצת עוגיות בדרך אחרת למשך 5 ימים. לא את כל הדרכים שנבדקו אנחנו מכירים, ובכל מקרה על זו שניצחה לא חשבנו מעולם. הקריטריונים לבדיקה היו טעם, ארומה ומרקם ושיטות האחסון שנבדקו הן: במכל בין שתי טורטיות (יצאו עוגיות דביקות והרבה יותר מדי לחות); בשקית זיפלוק (האמצע הרך התקשה ואילו השוליים התרככו); במכל עם פרוסת לחם (לא רע, אבל זה עדיין לא זה); במכל אטום סגור היטב (תכלס אחלה דרך); במכל זכוכית עם מרשמלו מפוזר בין העוגיות (המרשמלו התמצק, העוגיות נשמרו טוב); ואז ישנה השיטה של המקפיא.
אז איך הכי כדאי לאחסן עוגיות?
התשובה היא חד משמעית: במקפיא!
אנחנו יודעים שהקפאה היא דרך מצוינת לשמר אוכל, אבל לא חשבנו שזה עובד גם על עוגיות אחרי האפייה. לשם הניסוי הוכנסו העוגיות לשקיות לסגירה חוזרת עם נייר אפייה בין שכבה לשכבה. השקית נאטמה ככל האפשר והוכנסה בשכיבה למקפיא. לפני הטעימה העוגיות הוצאו מהשקית וחיכו עד שהגיעו לטמפרטורת החדר (עניין של 10-15 דקות). התוצאה הייתה מעולה - כאילו העוגיות נאפו באותו היום, מבחינת הטעם והמרקם כאחד. העוגיות לא התפוררו או נשברו כשניסו להרים אותן, ונותרו לעיסות מבפנים ופריכות מבחוץ.
לסיכום, אם אתם לא בעניין של הקפאה - הדרך הטובה ביותר לשמור עוגיות היא בקופסה אטומה עם כמה יחידות של מרשמלו מפוזרות. אבל אם אתם מוכנים לנסות את עניין המקפיא - לא רק שהעוגיות יישמרו טריות יותר, הן גם יחזיקו שם מעמד חודשים.