איך הופכים כל עוגה פשוטה לעוגה מהוויטרינה? בעזרת ציפוי כמובן. אבל לא סתם ציפוי, ציפוי שוקולד עם עיטורי מערבולות.
אז איך עושים את זה? מצפים את העוגה בשכבה דקה של קרם (גאנאש שוקולד, קרם חמאה, קצפת עם אינסטנט פודינג או אפילו שוקולד למריחה) מכל הצדדים, כדי לתפוס את כל הפירורים של העוגה. מצננים כשעה. עכשיו אפשר לעשות את הציפוי החיצוני: מורחים כמות נאה של קרם על החלק העליון של העוגה ובעזרת קצה של מרית מדורגת יוצרים מערבולות וצורות של האות S. ממשיכים גם לצדדים - עד שכל העוגה מצופה. שומרים במקרר. הדבר היפה בציפוי הזה הוא שאם אתם טועים או לא מרוצים מהדוגמה, תמיד אפשר להתחיל מחדש.
והנה כמה מתכונים לציפויים:
גאנאש שוקולד: מביאים שמנת מתוקה לכמעט סף רתיחה ויוצקים על כמות שווה של שוקולד (נגיד - 250 מ"ל שמנת על 250 גרם שוקולד מריר) ומערבבים עד שהקרם מתאחד.
קרם חמאה: מעבדים שתיים וחצי חבילות של חמאה רכה עם כוס וחצי אבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה מאוד. מוסיפים 1/3 כוס קקאו ו-2 כפות חלב, ומעבדים עד שמתקבל קרם אחיד. אפשר לוותר על הקקאו ולצבוע את הקרם עם צבע מאכל.
קצפת עמידה: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה ובמהירות גבוהה מיכל שמנת מתוקה, כוס חלב ושקית אינסטנט פודינג בטעם וניל, עד שהתערובת הופכת לקצפת עמידה.