אם אתם שואלים אותנו, כל מה שביצה מקושקשת צריכה בשביל להיות מושלמת זה חמאה וקצת מלח, אבל זה לא אומר שלא כדאי לגוון אותה מדי פעם עם טעמים חדשים, שיגרמו לה להיוולד מחדש. זה יכול להיות גבינה צהובה, פלפל שחור, בצל מטוגן, ולאחרונה נחשפנו לתיבול פשוט במיוחד, שהשמועות אומרות שמקפיץ את המקושקשת לשחקים - אבקת שום.
לפי אוניברסיטת Spoon, תוספת של אבקת שום, ואבקת שום בלבד (ומלח כמובן), תשאיר אתכם עם ההנאה הגולמית של ביצים מקושקשות, אבל בשדרוג טעמים שמתאימים לה כמו כפפה. ומה שמגניב זה שזה לא אנחנו אומרים, אלא המדע בכבודו ובעצמו. באתר האהוב עלינו serious eats מסבירים שהשום שייך לאותה משפחה כמו הבצל והבצל הירוק, שמכילים תרכובות כימיות חריפות ש"מדליקות" לנו את החושים ובכך עוזרים להגברה של שאר הטעמים במנה. רוצה לומר, אבקת השום לא רק תוסיף לחביתה טעם טוב של שום, אלא גם תדגיש את טעמן הטוב של הביצים.
אז יאללה, מי מנסה ומספר לנו איך היה?