כולם יודעים שלפני שמכניסים אורז לסיר, צריך לשטוף אותו טוב טוב במסננת עד שהמים יוצאים שקופים. כולם, חוץ מאלה שיודעים שאין שום צורך לשטוף אורז, כי הוא יוצא יופי ככה או ככה. אז איפה מסתתרת האמת? אתר foodrepublic החליט לעשות מעשה ולבדוק את העניין אחת ולתמיד. איך עושים את זה? פשוט מאוד - מכינים שני סירים, בדיוק אותו הדבר, אלא שפעם אחת שוטפים את האורז ופעם אחת לא. איך לא חשבנו על זה בעצמנו?
ובכן, התוצאות העלו את המציאות הבאה: בעת הרתיחה העלה האורז השטוף מעט בועות, בעוד שבסיר האורז הלא שטוף השתוללו בועות רבות. גם בתוצאה הסופית היה הבדל: האורז הלא שטוף יצא דביק וגושי יותר, ואילו האורז השטוף יצא נפרד ואוורירי, או כמו שנהוג לומר בשפת האורז - אחד אחד.
המסקנה המתבקשת היא ברורה: מהיום, אם אתם אוהבים את האורז שלכם כמו שאורז צריך להיות, מוטב לכם לשטוף אותו טוב טוב לפני השימוש (גילוי נאות: אנחנו נמשיך לא לשטוף את שלנו. מה לעשות, אוהבים אותו דביק).