תפוחי עץ הם פלא, באמת. הם מזינים, מתוקים וטעימים, משביעים במידה, עמידים יחסית וניתנים לנשיאה ללא כל חשש, אפילו ישירות בתיק, ללא שקית. הבעיה היא שכל התכונות היפהפיות האלה נעלמות כהרף עין אם משאירים אותם חתוכים ללא השגחה אפילו לדקות ספורות. או אז הם מקבלים צבע חום מבאס ולא מושך בכלל, שאוטומטית מזכיר לנו שלחטיפים זה לא קורה, המחדל הזה, ושולח אותנו למגירה להחליף את הנשנוש הבריא בצ'יפס המסורתי.
אז אתם יודעים מה? לא עוד. אחרי שנחשפנו לטיפים שונים למניעת השחרה של תפוחים, כמו השרייתם במי דבש או אפילו בספרייט, מצאנו סוף סוף את הטיפ הנכון, השפוי והמוצלח מכולם, שלא עוטף את פלחי התפוחים בטעמים לא להם ולא מצריך שום רכישה מיוחדת בסופר. התשובה, חברים, נמצאת במי מלח. תערובת פשוטה של מים ומלח תמנע מכל תפוח עץ את תהליך החמצון המבאס, ואתכם תשאיר עם תפוח מתוק וטעים, שלא היותר מתהדר בטוויסט זעיר של מליחות, שלמרבה הפלא עובד איתו טוב מאוד.
מי מלח - והתפוח לא משחיר
זה כבר שנים שאתרי האוכל השונים חוקרים את נושא ההשחרה של תפוחי העץ, ובעיקר מניעתה, ועכשיו החליטו באתר well+good לעשות לנו את החיים קלים ולהשוות בשבילנו כמה שיטות. כמה משמח היה לגלות ששיטת מי המלח מנצחת את כל השיטות האחרות (כולל הדבש והספרייט), כי באמת שהיא הכי פשוטה והגיונית. אז מה עושים? מערבבים מים ומלח ביחס של כוס מים לחצי כפית מלח, עד שהמלח מתמוסס כולו. יש? עכשיו מכניסים פנימה את פלחי התפוחים (או כל צורה אחרת שבה בחרתם לחתוך אותם), ומניחים להם שם ל-10 דקות. מוציאים את התפוחים ושומרים בכלי אטום, ככה כמו שהם, בלי מי המלח - הציפוי שהם קיבלו במהלך הטבילה יעזור להם להתמודד עם החמצן המרושע שבאוויר, לפחות לכמה שעות.
מפריעה לכם המלחלחות של התפוח? שטפו אותו במים קרים. אנחנו דווקא מתים על זה ככה, אולי כי זה מזכיר לנו צ'יפס.