לאחרונה שמנו לב שהרבה אנשים מקפיאים אורז, וכולם עושים את זה באותו אופן: מניחים כף הגשה גדושה של אורז טרי טרי על יריעה של ניילון נצמד, מעצבים אותה לצורת מלבן לא עבה, עוטפים בניילון היטב ומעבירים לפריזר. כשאנחנו מדברים על אנשים אנחנו מתכוונים בעיקר לכאלה מגזע טיקטוק, אבל בואו נזכור שזה גזע שאנחנו לומדים ממנו בלי סוף, לפעמים טיפים שהופכים את החיים שלנו להרבה יותר קלים או טעימים, אז בואו נניח לרגע את ההתנשאות בצד ונבין במה דברים אמורים.
ובכן, מתברר שהקפאת אורז היא הדרך הטובה ביותר לשמור עליו טרי וטעים, הרבה יותר מאפסון שלו במקרר. תחשבו על ההתיישנות של אורז במקרר; הרי ההבדל בין אורז שבושל עכשיו לבין אורז שבושל אתמול ושהה במקרר יממה הוא הבדל תהומי - האורז שיוצא מהקירור הוא יבש, מתפורר, לא מפתה בשום צורה. אורז שהוקפא, לעומת זאת, שומר על כל התכונות היפות שהיו לו כשהיה טרי טרי, כך שאחרי החימום הוא מתקבל פלאפי, רך וטעים טעים.
@gwynethyuma my favorite hack from my mom #cookwithme #freezingrice #ricehacks #asianhacks #japanesefood ♬ original sound - gwyn • グウェネス
איך מפשירים אורז קפוא?
בניגוד לבשרים קפואים, ההמלצה היא לא להפשיר את האורז לילה במקרר אלא פשוט שתי דקות במיקרו (3, אם המיקרו שלכם פחות עוצמתי או שהכמות גדולה יותר). ככה נחסך פרק הזמן שבו הוא בטמפרטורה שמעודדת התרבות של חיידקים - כמעט מיד אחרי הבישול הוא עובר לשטח המוגן של ההקפאה, ומשם לשטח המוגן של המיקרו. רק אל תשכחו להוריד קודם את עטיפת הניילון, להעביר את האוכל לצלחת ולכסות אותה.
מה קורה לאורז קפוא במיקרו?
התהליך הוא כזה: בתהחלה המים שבאורז מפשירים, ואז הם מתאדים להם ועל הדרך מאדים את האורז בחזרה לצורתו המושלמת. אין לכם מיקרו? חבל, אבל גם על הכיריים זה יעבוד: הוסיפו למחבת מעט מים וערבבו ללא הפסקה, כי אורז שרוף בקרקעית המחבת זה פחות כיף.
עכשיו בואו נוסיף לטריות הנפלאה הזאת של האורז את העובדה שאורז ארוז היטב מחזיק בהקפאה 3 חודשים בכיף, וקיבלנו רווח נקי - בעיקר אם אתם סטודנטים ואין לכם זמן או אנרגיות להתמודד עם הכנה יומיומית של אוכל, אבל גם אם אתם סתם אנשים מהשורה, אנחנו למשל. זה חוסך זמן, זה שומר מפני בזבוז (כמה פעמים זרקתם מהמקרר גוש קשיח ולא אטרקטיבי של אורז? אנחנו הרבה) וזה בעיקר מנפיק את האורז הכי טעים גם ימים אחרי הבישול. ווין, ווין ועוד הפעם ווין.