כבר מזמן גילינו שההרגל לשטוף עוף לפני ההכנה לא רק שאינו מועיל מבחינה היגיינית - הוא אפילו מזיק, מאוד, שכן זו בדיוק הדרך להפיץ את החיידקים המסוכנים של העוף הנא בכיור ועל השיש. מאז אותה תגלית אנחנו מוציאים את העוף מהאריזה ושולחים אותו כמות שהוא לתבנית, ועוד מרגישים שדפקנו את המערכת - והנה עכשיו גילינו שעדיין יש לנו מה ללמוד.
אם גם אתם מרגישים לפעמים שהעור של העוף שלכם לא מצליח להגיע להשחמה ולפריכות הראויות, או שלא משנה כמה אתם משקיעים במרינדה, היא כאילו לא "נדבקת" לעוף עצמו - כנראה גם אתם לא יודעים שלפני הצלייה חשוב ביותר לנגב את העוף מנוזלים. מורגון בולינג מהמגזין האמריקאי "COOK" טוען שמשטח יבש משחים מהר יותר וטוב יותר - ואנחנו מרגישים קצת דבילים שלא חשבנו על זה בעצמנו.
ומה עם בשר? אותו הסיפור ממש. נגבו את הנתח לפני הצלייה, ותראו את ההבדל. בסטייקים הוא יכול להיות משמעותי, גם בצריבה וגם בטעם (והלא השניים האלה קשורים לבלי הפרד).
רק דבר קטן אחרון: אותם חיידקים שפתחנו איתם, הם עדיין שם גם כשמנגבים את חלקי העוף. אז מה לעשות? להשתמש בנייר מגבת ולזרוק אותו מיד, אבל מיד לפח. וכמובן - לא לשכוח לשטוף ידיים אחרי.