בכל פעם שיש לנו כמות יפה של עגבניות בשלות ואדומות, ואנחנו קולטים שכבר לא נספיק להשתמש בכולן לסלט לפני שהן ירקיבו, אנחנו מכינים עגבניות צלויות בתנור. התוצאה מושלמת, מתקתקה ומפוצצת בטעם, והן מחזיקות המון זמן. כל מה שצריך זה שמן זית, שום, תבלינים ועשבי תיבול. בעצם – צריך עוד מרכיב אחד משמעותי: זמן. העגבניות צריכות כמה שעות טובות בתנור, ככה שמשימת הצלייה שלהן נדחית לא פעם למחר, ואז למחרתיים, ואז לשישי בבוקר, ואז מגלים שהן כבר לא טובות, ויאללה, אולי בפעם הבאה.
אלא שהשבוע נתקלנו בטיפ הזה באתר lifehacker, וגילינו שממש לא צריך זמן, וגם לא תנור. העגבניות האלה יוצאות נהדר גם אם מכינים אותן במיקרו, וזה לוקח דקות ספורות. ככה עושים את זה:
מה צריך?
עגבניות טריות ובשלות
מלח ופלפל שחור
עשבי תיבול טריים
עלי דפנה
שיני שום (לא קלופות)
שמן זית
מה עושים?
1. לוקחים עגבניות אדומות ובשלות, אם הן קטנות חוצים אותן, אם הן גדולות – חותכים לרבעים. מסדרים את העגבניות בשכבה אחת בכלי שמיועד למיקרוגל, או בסתם צלחת עמוקה, העיקר שלא יעלו אלה על אלה.
2. מוסיפים תיבול: מפזרים על כל העגבניות מלח, פלפל שחור ועשבי תיבול טריים. תוקעים בין העגבניות עלי דפנה ושיני שום.
3. מוסיפים שמן זית עד חצי מגובה העגבניות.
4. מחממים במיקרו בעוצמה גבוהה, כ-10 דקות. כל 2 דקות בודקים מה מצבן – אם הן נראות מוכנות, הן כנראה מוכנות. הזמן תלוי במיקרו, בכלי ובכמות העגבניות, כך ש-10 הדקות הן בגדר המלצה. יכול להיות קצת יותר או קצת פחות.
5. מניחים לעגבניות להתקרר לחלוטין ומעבירים לכלי אחסון ביחד עם השמן. העגבניות יחזיקו כחודש במקרר, ואפשר גם להקפיא.