מכירים את העוגות האלה שהן כל כך פשוטות, שכל מה שצריך בשביל להכין אותן זה קערה וכף? זאת דרכם של אתרי מתכונים לבשר שמדובר במתכון פשוט במיוחד, לעוגה שהפעולה היחידה שהיא דורשת ממי שמכין אותה היא ערבוב, ומכאן שמה - עוגה בחושה. אז זה הכל טוב ויפה, אומנם יש הרבה עוגות כאלה, שמבקשות רק ערבוב ובתמורה נותנות עולם ומלואו (לקרן אגם יש טור שלם על עוגות בחושות, אנחנו ממליצים לכם להציץ, וגם לנסות את המתכונים). העניין הוא שמתברר שהכלי הטוב ביותר לבצע איתו את הערבוב הזה הוא בכלל לא כף, אלא מטרפה.
למה עדיף לערבב עוגות בחושות במטרפה?
בעוגות בחושות יש כלל אחד שכולם מסכימים עליו: צריך לערבב כמה שפחות. קצת כמו בפנקייק - הבלילה צריכה להתאחד, אבל זה הכל. כל רגע של ערבוב מעבר לנקודה הזאת כבר עלול לעלות לכם במרקם דחוס של התוצאה הסופית, מאחר שהוא יגרום לגלוטן שבקמח להתפתח, וכמה שאנחנו חפצים בזה בלחמים ככה אנחנו לא חפצים בזה בעוגות בחושות. עוגה בחושה שעורבבה ארוכות מדי פשוט תהיה עוגת חנק.
1. ערבוב במטרפה מקצר תהליכים
אנחנו מזמינים אתכם לערוך ניסוי: הכינו מרכיבים לעוגה בחושה בשתי קערות נפרדות - בכל אחת מהן שימו חצי מהביצים, חצי מהסוכר, חצי מהשומן, חצי מהקמח וכן הלאה. עכשיו ערכו מבחן ערבוב - קערה אחת ערבבו בכף (מתכת או עץ) וקערה שנייה במטרפה. איפה הערבוב היה קצר יותר? תודה. ואנחנו מזכירים - ערבבנו פחות, הבטחנו לעצמנו עוגה רכה ואוורירית יותר.
2. ערבוב במטרפה מפרק גושים
בניגוד לכף, צורתה של המטרפה היא כצורת בלון חלול, עם כמה וכמה לולאות של מתכת. ככזו, ההתמודדות שלה עם גושי בצק היא מהירה ופשוטה יותר. בזמן שאחרי דקה של ערבוב בכף אתם עשויים להישאר עם גושים בבלילה, אחרי דקה במטרפה סביר להניח שכל הגושים יפורקו כלא היו.
3. ערבוב במטרפה מאשר לכם להגיע בקלות לדפנות של הקערה
אפילו לנו, שאופים כבר מספר דו ספרתי לא קטן של שנים, קורה לפעמים שרק בעת העברת הבלילה לתבנית אנחנו מגלים שבדופנות התבנית נותרו גושי קקאו שהצליחו להימלט מהערבוב. כשמערבבים במטרפה הסיכוי שזה יקרה הרבה יותר קטן.
הבהרה קטנה לסיום: אם אתם רואים שהמרקם של הבלילה סמיך במיוחד, כנראה שזה לא הזמן להוציא את המטרפה מהארון, ומוטב להישאר עם כף (או מיקסר עם וו גיטרה, אם בא לכם להשקיע). בשאר המקרים - לכו על זה לגמרי.