השבוע נפל דבר בעולם הבישול הביתי. זה קרה כשאורלי פלאי ברונשטיין, אחת המתכונאיות הבכירות בארץ שלוקחת חלק משמעותי גם פה ב"אוכל טוב", סיפרה בחשבון הפייסבוק שלה על ניסוי שערכה, ובו הקפיאה תפודים קלופים וחתוכים לקוביות, ואחרי ההפשרה הכינה מהם מטעמים. כעת, מן המפורסמות שתפוחי אדמה אינם נמנים עם המאכלים שעוברים טוב הקפאה, ויודע זאת כל מי שניסה להקפיא שאריות של גולאש, למשל, וכשהפשיר אותן פגש בגושים קמחיים מצערים במקום שפעם היו בו תפודים חסונים וטובים.
אז פלאי ניסתה לעשות את הלא ייעשה, והקפיאה את התפודים עוד בטרם בושלו (מי היה חושב לעשות דבר כזה??) - בשתי שקיות נפרדות: אחת עם לימונים ורוזמרין ואחת עם פפריקה, שום, קימל ושמן זית. כשהפשירה אותן אחרי כמה ימים הגירו התפודים, כצפוי, הרבה נוזלים, אבל היא לא נתנה לזה להפריע לה - היא סיננה את התפודים, נפטרה מהנוזלים והמשיכה במלאכתה.
בשלב הזה ציפינו לגלות שכל מה שניסתה להכין עם אותם תפודים מופשרים יצא בלתי אכיל, אלא שכאן באה ההפתעה: את התפודים עם הפפריקה טיגנה פלאי במחבת עם הרבה בצל ופלפלים - וקיבלה תפוחי אדמה בטעם עמוק של חמין, ואת אלה עם הרוזמרין והלימון צלתה בתנור, והתוצאה למרבה ההפתעה הייתה תפודים טעימים להפליא ("ספוג של טעמים", היא כינתה אותם) ופריכים באופן מיוחד.
מה ההסבר לפלא הזה איננו יודעים (השף אבנר לסקין טוען שזה קשור לעמילן שנפלט עם הנוזלים), מה שאנחנו כן יודעים הוא שישנה בלוגרית בשם נעמה קדוש, שכבר עלתה על הטריק הזה ומאז היא מקפיאה את תפוחי האדמה חצי שעה לפני כניסתם לתנור. גם להציל תפוחי אדמה שאין לנו שימוש מיידי בהם וגם ליהנות מתפודים טעימים ופריכים יותר? אנחנו מרגישים שניצחנו את המערכת.