בישול הוא תהליך מלא סודות, שכל שינוי קטן יכול להשפיע עליו משמעותית. לכן לפעמים מספיק ללמוד טריק ממש זעיר, והנה לקחתם את הבישול שלכם צעד גדול קדימה. מתוך המחשבה הזו אספנו בשבילכם (והאמת, גם בשבילנו) 10 טיפים מתוך ספר הבישול "הטעם האמריקאי", שבתקווה יהפכו אתכם לבשלנים קצת יותר טובים ממה שאתם היום.
אל תקצצו את השום והבצל מראש
אם קוצצים שום או בצל מראש הם משחררים לאוויר ניחוחות וטעמים, ובכך הופכים לפחות עוצמתיים כשכבר מכניסים אותם למנה. לכן אם אתם רוצים ליהנות מהבצל או השום במלוא אונם, רצוי לקצוץ אותם ממש ברגע האחרון. אגב, אם אתם רוצים להשתמש בבצל נא במנה ולהפוך אותו לפחות חריף, אתם יכולים להשרות אותו (כשהוא חתוך) בתמיסת סודה לשתייה ומים (כפית על כל כוס מים), ואחר כך לשטוף.
הסוד הוא בזרעים
כשאתם משתמשים בעגבנייה, אל תוציאו ממנה את הזרעים. מסתבר שגם הם וגם ה"ג'לי" שמקיף אותם מכילים את מרבית הטעם בעגבנייה. השאירו את העגבנייה בשרנית כפי שהיא אמורה להיות, וכך תקבלו אותה מלאת טעם.
שמרו על השומנים שלכם טריים
השומנים שבחמאה, בשמנים צמחיים ובאגוזים יכולים להפוך בקלות למעופשים, ובכך לפגום בטעם של התבשילים שלכם. לכן חשוב לצמצם למינימום את החשיפה של השמנים לחמצן ולאור, ובכך להאט את תהליך החמצון שלהם. אחסנו את החמאה והאגוזים במקפיא ושמרו שמני אגוזים שונים במקרר. את השמנים הצמחיים שמרו במזווה חשוך.
חכו שהמחבת תהיה חמה מספיק
הטמפרטורה של משטח הבישול שלכם צונחת משמעותית ברגע שאתם מוסיפים אליו את המזון. לכן אל תאיצו בתהליך החימום לפני תחילת הבישול, אלא חכו לשלב הנכון - ורק אז התחילו את הטיגון או הצריבה. בהכנה של ירקות זה אומר שהשמן צריך לבעבע, וכשמטגנים חלבונים יש להמתין עד שהשמן מתחיל להעלות עשן.
עוד באוכל טוב:
זה לא לכלוך, זה טעם
החלקיקים החומים שנשארים דבוקים לתחתית המחבת שלכם אחרי טיגון או הקפצה הם גורמים עתירי טעם. לכן, במקום לנקות את המחבת בסיום השלב הזה פשוט הוסיפו אליה מעט נוזל כמו יין, ציר או מיץ וגרדו את השאריות בעזרת כף עץ. הטעמים שבהם יעשו רק טוב לרוטב, למרק או לנזיד שאתם מכינים.
גם סוכר הוא תבלין
הדרך הטובה ביותר להפוך אוכל לחום, יפהפה ומעורר תיאבון היא בעזרת קמצוץ סוכר. אל תפחדו לעשות את זה (אחר כך, בשולחן, אתם תמיד יכולים להכחיש).
טגנו את התבלינים היבשים
כדי להעמיק את הטעמים של תבלינים טחונים ועשבים מיובשים חממו אותם קצרות במעט חמאה או שמן. אם המתכון מצריך טיגון בצל, פשוט הוסיפו את התבלינים למחבת רגע לפני שטיגון הבצל מסתיים.
השחימו לחמים ומאפים
מאפים שחומים מעוררים את התיאבון, אז אל תוציאו לחמים או מאפים מהתנור עד שהשכבה החיצונית שלהם חומה-זהובה. לאחר מכן הרימו בזהירות את המאפה והסתכלו בתחתיתו, כדי לוודא הזהבה אחידה (כאן הכוונה בעיקר ללחמים).
הוסיפו מעט אומאמי
רוטב סויה ואנשובי מכילים אחוזים גבוהים של גלוטמט, שמעניק למנות טעמי אומאמי מיוחדים. אז אל תתביישו להוסיף כפית או שתיים של רוטב סויה לתבשילי בשר טחון, או כמה נתחי אנשובי לתבשילי ירקות, מרקים או תבשילים. אגב, בכל הקשור לאומאמי - גם גבינת פרמזן יכולה לעשות נפלאות.
שלבו את עשבי התיבול בזמן הנכון
עשבי תיבול כמו תימין, רוזמרין ואורגנו צריכים להיכנס למנה בשלב מוקדם של הבישול. כך הם ישחררו מקסימום טעם, והמרקם שלהם לא יפריע לתבשיל. את העשבים העדינים כמו פטרוזיליה או כוסברה, בזיליקום וטרגון שמרו לרגע האחרון - אחרת הם יאבדו מצבעם, טריותם וטעמם.