חימום חוזר של תירס בתנור
השיטה הראשונה שמציע אתר האוכל purewow היא גם זו שאנחנו הכי אוהבים, בתור שמנמנים מדופלמים. בשיטה הזו אנחנו למעשה מאדים את הקלחים הצוננים - תוך שאנחנו מוסיפים להם קצת שומן ותבלינים, אם מתחשק.
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים יריעות של נייר אלומיניום כמספר הקלחים שרוצים לחמם.
2. מניחים כל קלח על חתיכת נייר אלומיניום, ומתבלים איך שרוצים (אם רוצים).
3. מניחים על כל קלח חתיכת חמאה קטנה, שתשמור עליו עסיסי, ומטפטפים עליו בערך כפית אחת של מים.
4. סוגרים את נייר האלומיניום על התירס משני הצדדים כמו עטיפה של סוכרייה.
5. מכניסים לתנור ל-5-10 דקות.
** האם אפשר לוותר על החמאה? אנחנו מתארים לעצמנו שכן, שגם רק עם מים השיטה הזו תעבוד, אבל ברשותכם, לא מעוניינים לנסות את זה.
איך מחממים תירס במיקרוגל?
הקושי הכי גדול עם שיטת המיקרו הוא שאם לא שמים לב התירס עלול לצאת מבושל מדי.
1. מניחים את קלח התירס על צלחת שמתאימה לשימוש במיקרו.
2. מוסיפים מעט חמאה, ומכסים את הצלחת עם התירס בניילון נצמד.
3. בשלב הזה הכי מומלץ לכוון את המיקרו ל-50 אחוז עוצמה ולחמם כ-20 שניות בכל פעם, עד שהתוצאה לטעמכם. גדול עליכם? לכו על אינטרוולים של 10-15 שניות בעוצמה הרגילה (זה כמובן משתנה ממיקרו למיקרו). בכל פעם שבודקים אם התירס חם מומלץ לתת לו איזה גלגול קטן בתוך החמאה.
חימום התירס במים רותחים
השיטה שלא דורשת תנור ולא מיקרו אלא רק כיריים. הפעם מדובר במעין בישול חוזר של הקלח - כך שאם כבר חיממתם אותו פעם אחת, לא מומלץ לחמם אותו שוב בשיטה הזאת.
1. מביאים לרתיחה סיר עם מים.
2. מכניסים את התירס ל-3 דקות, ומוציאים בעזרת מלקחיים.
שיטה נוספת ודומה שאפילו כיריים לא צריך בשבילה, אלא רק קומקום חשמלי, היא להניח את התירס בתוך קערה, לכסות אותו במים רותחים ולהמתין 4-5 דקות. זה יספיק בשביל לחמם אותו.
איך מאחסנים תירס מבושל?
הכי טוב - עוטפים את התירס בנייר אלומיניום ומכניסים לקופסה אטומה. ככה התירס יחזיק מעמד במקרר 3-5 ימים בכיף. ואגב, באותו אופן אפשר גם להקפיא תירס אחרי הבישול.