רוב הסיכויים שאם אי פעם אפיתם בצק פריך הוא התכווץ לכם באפייה, על אחת כמה וכמה אם אפיתם אותו אפייה עיוורת. נזכיר שאפייה עיוורת היא אפייה מקדימה של הקלתית ללא המילוי, שנועדה למקרים בהם המלית צריכה אפייה קצרצרה או שהיא נוזלית מדי, מה שעלול להפוך את הבצק לסמרטוטי ולא פריך בעליל. באפייה העיוורת מכסים את הבצק בנייר אפייה או נייר אלומיניום, מניחים על הנייר משקולות בצק או קטניות יבשות ואופים. כך מבטיחים בצק פריך לתפארת ומונעים את התנפחות הבצק בתבנית.
במקרים רבים, מעוצמת חום התנור הבצק מתכווץ אל תוך עצמו ומה שקורה זה שאתם מקבלים מאפה שהמרחק ממנו ודופנות התבנית יכול להיות אפילו סנטימטר שלם.
אז מה עושים?
לא מסירים את קצוות הבצק לפני האפייה. זה אומר - שמניחים את תבנית הטארט על תבנית גדולה יותר, מניחים בתוך תבנית הטארט את הבצק הפריך ולא מסירים את השוליים שלו. מכסים בנייר אפייה, מפזרים קטניות ואופים. רק בתום האפייה מסירים את קצוות הבצק המיותרים בעזרת הידיים -לגימור כפרי או בעזרת סכין חדה - לגימור עדין יותר.
והנה קצת מתכונים:
מתכונים לטארטים מתוקים ומלוחים
מתכונים למאפים עם בצק פריך