איפשהו באמצע יום העבודה אתם מבינים שזה הזמן לבוסט, וניגשים למטבחון להכין לכם קפה. 10 דקות אחרי זה אתם מרימים ראש מהמסך ורואים את ספל הקפה הנשכח, עודנו מלא, מביט בכם בעצב. מה תעשו? התשובה המתבקשת היא תחממו אותו במיקרו 20 שניות, שיחזור לטמפרטורה המקורית, הבעיה היא שכל מי שניסה לעשות את זה - לחמם שאריות קפה במיקרו - כבר יודע שהוא יוצא משם אומנם חם, אבל הרבה פחות טעים. חשבתם שזה בראש שלכם? גם אנחנו, אבל מתברר שזה ממש לא!
אז מה הסיפור? מה קורה לקפה ב-20 השניות שהוא מבלה במיקרו, שגורם לו למרירות ולטעמי לוואי מבאסים? מתברר שהתשובה טמונה עוד לפני שלב החימום: כשקפה מתקרר המבנה הכימי שלו עובר שינויים, שכתוצאה מהם החומציות שלו עולה ואיתה המרירות. כשמחממים אותו מחדש לא רק שהוא לא חוזר למצבו הטבעי - הוא מתפרק עוד יותר, מה שמייצר טעמי לוואי לא טובים, שעבורי חובבי קפה כבדים הם עילה לגירושין. סוג הקפה שהכי מועד לפורענות הזאת, אגב, הוא הפרנץ' פרס.
איך מחממים קפה?
אז איך בכל זאת אפשר לחמם קפה שהתקרר? לפי טכנאית המזון נטלי אליברנדי חימום עדין ואיטי בסיר הוא האופציה הטובה ביותר, אבל האפשרות פשוט להכין קפה חדש עדיין מנצחת בנוקאאוט. אין כיריים ובזבזתם את הקפסולה האחרונה? להבא פשוט תשמרו את הקפה שלכם בכוס שומרת חום - ובינתיים תשתו תה.