על הביצים שאנחנו קונים בסופר יש תאריך תפוגה, וגם אחד למקרה של אחסון במקרר (האם יש מישהו שלא מאחסן ביצים במקרר?), ביצים קשות אנחנו כבר יודעים שיכולות בכיף להחזיק במקרר שבוע, אבל הפעם אנחנו עם שאלה שבטוח שעלתה גם בראשכם, אבל קשה מאוד למצוא לה תשובה: ביצים טרופות - כמה זמן ביצים טרופות נשמרות במקרר?
הכוונה היא לביצים שטרפתם בקערה בדרך כלל במטרה למרוח בצק כזה או אחר לפני האפייה. נכון שאף פעם לא צריך את הביצה כולה? נכון שתמיד אתם נשארים עם בערך חצי מכמות הביצה המקושקשת, אפילו יותר, ואלא אם כן מישהו מבני הבית בדיוק מבקש חביתה - אין לכם מה לעשות איתה? מודים שאנחנו בדרך כלל פשוט זורקים לפח את מה שנשאר, אבל תמיד אנחנו עושים את זה בצער. כי הסיכוי שלמחרת נצטרך ביצה טרופה הוא לא קטן, רק שאף פעם לא ידענו אם זה בטיחותי להשאיר ביצה חשופה שכזאת במקרר.
אם כך חברים, לאתר The Kitchn יש תשובה לשאלה המטרידה הזאת, והתשובה היא עד יומיים, בהנחה שהביצה נשמרת בכלי אטום במקרר.
עוד נמצאנו למדים שבניגוד לביצים שהן טרופות מראש - חלבוני ביצה יישמרו במקרר עד 4 ימים תמימים. אלה החלמונים שמגבירים את הרגישות, ואומנם חלמונים לבד מוגבלים לשמירה על יומיים, בתנאים שצוינו.
** הערה חשובה: הכוונה שלנו כאן היא לביצה טרופה "נקייה", ללא תוספות, וכזו שלא נטבל בה דבר. את הביצה שבה טבלתם את השניצל לפני הטיגון אסור לחלוטין לשמור במקרר לשימוש חוזר, בגלל חיידקי העוף שמצויים בה.