כמעט כל מתכון שיש לעוגיות נגמר במילים "מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה". אז נכון - זאת באמת הדרך הכי טובה לאחסן עוגיות, ככה שהן ייחשפו לכמה שפחות חמצן ויחזיקו מעמד כמה שיותר ימים, אבל יודעים מה? זה לא נגמר שם. כי גם כשמאחסנים עוגיות בקופסה אטומה הן מאבדות מהפריכות שלהן, ואם זה לא בהמשך אותו היום - אז תוך יומיים-שלושה כבר אפשר לזהות עליהן שאלה עוגיות עם ותק.
אז מה הסוד? הטיפ של רון יוחננוב הוא פשוט מאוד - פרוסת לחם. מעבירים את העוגיות, לאחר שהצטננו, לקופסה אטומה (זה חשוב!), אלא שיחד איתן מכניסים לקופסה גם פרוסה אחת (או פחות, אפשר חצי פרוסה) של לחם, וראו זה פלא - העוגיות יישארו טריות ופריכות כאילו נאפו ממש עכשיו. הסוד הפשוט הוא שהלחם פשוט סופח אליו את הלחות בקופסה, והעוגיות נשארות מוגנות. כמה זמן? בואו נגיד שמעכשיו ועד משלוח המנות של פורים אתם מסודרים.
ואגב, הרגישים לגלוטן, שאינם רוצים לחם בסביבת העוגיות שלהם, מוזמנים להחליף אותו במרשמלו (רוב המרשמלואים בשוק הם ללא גלוטן). עובד יופי.
* רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוק מבשלים ואופים עם רון יוחננוב.