האמת היא שיש לנו מתכון לשווארמה ביתית שאנחנו מרוצים ממנו מאוד. בכל פעם שיש לנו זמן וחשק לשווארמה אנחנו קופצים לקנות פרגיות, משרים, צולים ומצננים, ואז מקפיצים במחבת. אבל בימים כמו עכשיו, מתכונים כאלה הם פשוט פחות מתאימים. אין לנו לא זמן ולא סבלנות לכל התהליך, הילדים בבית, לרעב לא אכפת מהמלחמה ובקיצור - אנחנו צריכים לקצר תהליכים.
ממש לאחרונה שמענו מחברים על הדרך שלהם להכין שווארמה בבית, ואנחנו שמחים להגיד שמדובר ברעיון מעולה לימים כמו הימים האלה (אבל גם בכלל). את הטיפ הזה הם למדו מלידיה לוי (תודה לידיה!), ואנחנו אימצנו אותו מהם והוכתרנו מיד כלקוחות מרוצים. קיצורי דרך פשוט עושים לנו את זה, אין מה לומר.
לא צולים - מבשלים
בגדול, הסוד הוא לבשל את העוף במים, ואז לפרק או לפרוס אותו ולטגן במחבת.
הנתח. העוף יכול להיות פרגיות לחובבי העסיס או חזה לחובבי הבשר היבש יותר, ואפשר גם להשתמש בהודו נקבה. יהיה הנתח אשר יהיה, מכסים אותו במים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים משהו כמו רבע שעה, כדי לוודא שהוא מוכן (האמת, מכיוון שיש עוד טיגון - אפילו זה לא קריטי).
התהליך. כשהעוף מבושל אפשר לפרוס אותו מיד או להעביר למקרר, ואז בעצם יש לכם "הכנה לשווארמה" שתישמר במקרר בקלות יומיים או שלושה (בהנחה שהעוף מבושל עד הסוף). כשרוצים להכין את המנה חותכים את העוף לפרוסות (אנחנו העדפנו לפרק אותו לחוטים, זה ממש קל כשהוא מבושל, ולגמרי עניין של העדפה אישית). יש עוף מפורק/פרוס? מחממים קצת שמן במחבת ומקפיצים את העוף עם רצועות בצל (באותו היום היה לנו רק סגול אבל גם זה עובד) והכי חשוב - שפע של תבלין שווארמה. בסך הכל מדובר בהשקעה של פחות מעשר דקות.
תבלינים. לטעמנו שווארמה ביתית צריכה רק תבלין שווארמה (ובצל כמובן), ואת התיבול אנחנו נותנים לה רק בשלב המחבת. אם אתם רוצים להיות משקיענים ולתבל גם את מי הבישול של העוף, לא נמנע מכם לזרוק פנימה איזה עלה דפנה וגרגיר של פלפל אנגלי, אבל באמת שלא צריך.