כל כך הרבה מפחידים אותנו על החיידקים שבעוף, ובצדק. לשטוף עוף בכיור כבר הפסקנו, עוף דביק מדליק לנו אלף נורות אדומות והפשרת חזה עוף הפכה לפעולה שאנחנו עושים בחרדת קודש כל כך גדולה ובסביבה כל כך קרה, שלפעמים לוקח יומיים ואפילו יותר עד שהוא באמת מפשיר.
לכן התרגשנו מאוד לגלות שהרולד מקגי, מדען המזון שאנחנו הכי מחזיקים ממנו, מצא שהפשרה קצרה במים חמים לא הופכת את בשר העוף לפחות בטוח לאכילה. איך בדיוק עושים את זה?
איך מפשירים חזה עוף בפחות מחצי שעה?
- ממלאים קערה במים חמים בטמפרטורה של 60 מעלות.
- מכניסים את חזה העוף הקפוא לשקית זיפלוק, מרוקנים כמה שיותר אוויר וטובלים במים. מערבבים את המים בעודו בפנים. כדי שלא יצוף, אפשר להניח על העוף מצקת או כלי כבד אחר.
- מניחים לנתח להפשיר - אבל לא יותר מ-30 דקות.
השיטה הזו יכולה לעבוד גם עם נתחים אחרים - כל עוד הם דקים מספיק. כרעיים, נגיד, לא יפשירו ככה, אבל פרגיות משוטחות בהחלט כן, ובהרבה פחות מחצי שעה. לפי America's Test Kitchen, סטייקים ופילה של דג יפשירו בשיטה הזאת במשהו כמו 12 דקות, וגם אם ייראה שהתבשלו מעט בקצוות - במנה הסופית זה לא יורגש.
ההסבר של מקגי הוא שזמני הפשרה קצרים במים חמים הם בטוחים, כי העוף לא נמצא ב"אזור המסוכן" מבחינת טמפרטורה מספיק זמן כדי שייגרמו בעיות. מכיוון שגם ה-USDA אישרו את השיטה אנחנו רגועים, אבל חשוב לציין שכל ההמלצות הן להשתמש בדרך הזו רק במקרה ששוכחים להפשיר את העוף יום מראש. אז בשגרה נמשיך להפשיר את העוף שלנו במקרר, לאט ובזהירות.