לאחרונה פגשנו פה טיפים נהדרים לבישול: היה את טיפ ההפשרה של הסלמון שמנטרל אותו מריחות פחות נעימים ומרכך אותו ואת טיפ נייר האפייה להכנת חזה עוף עסיסי במיוחד, אבל הטריק החדש לארסנל הטיפים, הטריקים וקיצורי הדרך שלנו קשור בכלל למכשיר שיש בכל מטבח שמכינים בו מנות קצת יותר מורכבות מפתיתים ושקשוקה: מיקסר (מיקסר ידני ליתר דיוק).
כמעט אצל כל בשלן רציני יושב לו ותופס מקום נכבד של השיש מיקסר שולחני כזה או אחר שמשדר "כאן מכינים עוגות לשבת ולא מפחדים מקצפת". אם עד היום חסכתם על מיקסר מקצועי או שחששתם להתחייב על פינוי מקום במטבח לכזאת בומבה – הטריק החדש הזה יתאים לכם בול: כל מה שצריך זה מיקסר ידני ורשת תנור או רשת צינון – ומפה אתם כבר בטח מנחשים מה עושים. אבל ניתן הסבר קטן בכל זאת.
ובכן, זה עובד כך: משחילים את מקלות המיקסר הידני בין המוטות של התבנית/רשת הקירור ואז מניחים את הרשת מעל הקערה בה החומרים שצריך להקציף או לטרוף. בצורה זאת המיקסר מוחזק ואתם חופשיים לעשות דברים אחרים ולא להחזיק את המיקסר. כך או כך – היינו שולפים את הטריק הזה רק במקרים שמצריכים הקצפה של כמה דקות רצופות. בהצלחה.