אם יצא לכם לצפות בסדרה המעולה של נטפליקס "מלח, שומן, חומצה, חום" אתם יודעים כמה אלמנט החמיצות חשוב בבישול; החמיצות יוצרת ניגודיות, נאמר שם, ובעיקר עוזרת באיזון הטעמים, וגם אם לא צפיתם בסדרה (ממליצים לכם לצפות עוד היום!) - אתם בטוח יודעים איזה כוח יש לסקוויז של לימון בסלט שלכם, במרק או אפילו בכוס התה.
@jacquibaihn Did you know this?! ##boredathome ##lemonjuice ##lemonjuicechallenge ##healthyfood ##foodie ##healthy ##nutrition ##nutritionist
♬ BORED IN THE HOUSE - Curtis Roach
זה החלק הטוב של השימוש בלימונים. החלק הפחות טוב הוא הלבט הקבוע האם ללכלך מסחטה בשביל כמה טיפות מיץ לסלט, או שמא פשוט לסחוט חצי לימון כמו שהוא. לא יודעים מה איתכם, אצלנו תמיד בוחרים באופציה השנייה כדי לחסוך חצי דקה של שטיפה, ואז משלמים בשני גרעיני לימון שחמקו לתוך הסלט והמאבק לשלות אותם משם לוקח הרבה יותר מחצי דקה. וזה עוד לפני שדיברנו על מה שהמגע עם מיץ הלימון עושה לשריטות שאפילו לא זכרנו שיש לנו בכפות הידיים.
אז מה הפתרון? לסחוט את הלימון בלי לחתוך אותו! ככה גם לא נופלים גרעינים לא רצויים לקערה וגם אין מפגשים מצערים בין החומציות למקומות שאינם חפצים בה. איך עושים את זה? ראשית מגלגלים את הלימון על משטח נוקשה, כדי לרכך אותו ולאפשר למיצים שלו להיחלץ ביתר קלות. אחר כך נועצים בו שיפוד או אפילו קיסם - אבל לא בסתם מיקום אלא בפיטם של הלימון (לא איפה שהיה מחובר לגבעול, בצד השני). השלב הבא הוא כבר לסחוט את הלימון איפה שרוצים, ואז לארוז אותו בשקית ניילון לשימוש הבא.
בזמן שחסכנו לכם עשו טובה, צפו ב"מלח, שומן, חומצה, חום". לא תתחרטו.