בכל שנותינו כבשלנים אספנו אי אלו טיפים להסמכה של מרקים, מהוספה של אטריות דקיקות, דרך קורנפלור ועד רביכה של ממש. אבל להגיד שאנחנו מרגישים שהעניין הזה לגמרי מפוצח אצלנו יהיה שקר - הכנת רביכה מרגישה לנו כמו מאמץ מיותר, קורנפלור גורם לנו לחשוב על מלבי ואטריות זה סבבה, אבל אנחנו מרגישים שזה פתרון קצת לוזרי. אל תוך היקום הלא מושלם הזה נכנסה מרתה סטיוארט עם טיפ משלה, והוא טיפ מצוין! קוראים לזה שיבולת שועל.
איך מסמיכים מרק בעזרת שיבולת שועל?
בסרטון שהעלתה באינסטגרם מראה מרתה סטיוארט איך היא מכינה מרק ברוקולי בלי שמנת או תפוחי אדמה, כלומר כזה שיש לו פוטנציאל לדלילות מצערת. אחרי המים או הציר היא מוסיפה לסיר גם שיבולת שועל, ואחרי הבישול טוחנת את המרק והוא אומנם מתקבל קרמי, סמיך ודשן. תחשבו על דייסת קוואקר, כמה סמיכה ומנחמת היא מתקבלת אחרי בישול קצר, וכמה מרק יכול להרוויח מהסמיכות הזאת.
ואם לא רוצים לטחון את המרק?
אז השיטה הזאת היא בהחלט ראויה, אבל האמת היא שלא תמיד מתחשק לנו מרק טחון. למעשה, ברוב הפעמים אנחנו מעדיפים את המרקים שלנו במרקמים מגוונים, ולא כמקשה טחונה אחת. מצד שני, המחשבה למצוא פתית שיבולת שועל צף בקערה שלנו לא בדיוק מפתה. אז מה עושים?
בשביל להסמיך מרק מבלי לטחון אותו אפשר להשתמש באותה שיבולת שועל, אבל בגרסה טחונה, או בקמח שיבולת שועל. למען הסר ספק, אין צורך להצטייד בקמח כזה - פשוט טוחנים שיבולת שועל או קוואקר (שהוא למעשה שיבולת שועל גרוסה) לכדי אבקה. את האבקה הזו מוסיפים למרק, וממשיכים בבישול כרגיל. מלבד עניין ההסמכה, תשמחו לשמוע שבניגוד לקמח או אטריות, התוספת הזו גם מוסיפה לכם בריאות. צליאקים, גם עבורכם מדובר בפתרון מצוין - רק הקפידו להצטייד בשיבולת שועל נטולת גלוטן, שיוצרה בפס נפרד.