לא כולם אוהבים לאכול את העור של הדג, אבל מי שאוהב יודע להעריך חתיכת עור כשהיא צלויה היטב ופריכה עד כדי התפצפצות בתוך הפה. אגב, גם את אלה שלא אוכלים את העור של הדג אנחנו נוטים להאשים שזה הכל כי לא טעמו את זה אף פעם כמו שצריך. מילא סלמון בתנור, ברור שלא סלמון מאודה - אבל כשמכינים סלמון במחבת ועושים את זה כהלכה, העור הוא לגמרי חלק מהכיף.
וכאן מתחילה הבעיה. כשמטגנים דג - ובמקרה שלנו סלמון - במחבת נפתח עולם שלם של סכנות. יכול להיות, למשל, שהעור בכלל יידבק לכם למחבת בבואכם להפוך את הדג (אלוהים כמה פעמים שזה קרה לנו! כן, גם במחבתות נון סטיק), או שבזמן שתחכו שהעור יקבל את הפריכות הנכספת - בשרו של הדג יתייבש יותר מדי. אז כן, הכי טעים להכין סלמון במחבת, אבל רק אם זה מצליח. מה שמוביל אותנו לטיפ הבא.
הטיפ לסלמון פריך ומושלם במחבת
ובכן, מתברר שהתשובה לצרותינו נמצאת בחתיכה של נייר אפייה, ואם לא טיקטוק יש מצב שלא היינו יודעים את זה לעולם. הסלמון הפריך ביותר והעשוי לשלמות יתקבל אם רק תטגנו אותו לא ישירות על המחבת אלא על נייר אפייה.
איך עושים את זה?
1. משמנים את המחבת ומחממים. עד כאן כרגיל. ההבדל הוא שעל השמן מניחים נייר אפייה בגודל שמתאים לחתיכת הדג, ואז הופכים אותו (אנחנו רוצים אותו משומן משני הצדדים).
2. כשהמחבת והשמן חמים מניחים את נתח הסלמון על נייר האפייה עם העור כלפי מטה.
3. מטגנים כך כמה דקות, עד שהעור נעשה פריך, והופכים בזהירות על נייר האפייה (לא תאמינו כמה שזה קל).
@erekasfood How-to get perfectly crispy fish skin using parchment paper! I found this hack @chefstepsseattle and I had to test it out. It worked perfectly! Check out Chef Steps Seattle for more tips. #kitchenhack #cookingtips #cookinghack #cheftips #fishhack #cookingvideos #howto #yum #fish ♬ original sound - Ereka Vetrini
למה זה עובד?
נייר אפייה שמפריד בין המחבת לסלמון עושה כאן פעולה כפולה: הוא גם עוזר לדג להיצרב באופן אחיד וגם מבטיח שהעור לא יידבק למחבת. וברגע ששני העניינים האלה מטופלים - כל הבלגן של ההכנה פשוט נעלם, וההנאה גדלה כפליים.