הטיפ של התר ברנס לקילוף ביצה הצליח להפתיע גם את הביצולוגים הוותיקים, אלה שמנסים כל שיטה שהם מוצאים שעשויה לעזור לקליפה להיפרד בקלות מהחלבון. בניגוד לרוב משפיעני הרשתות החברתיות, התר ברנס זו היא אישה מהיישוב, לא סלב ולא מובילת דעת קהל אלא פשוט אישה שפיתחה שיטה גאונית לקלף ביצים קשות וגרמה למיליונים לפעור את הפה. וככה זה הולך:
@_k_lola My mother-in-law just taught me this trick!! Had you seen this yet? Do this before you boil the egg and hit the thicker end of the egg! #tiktokegghack #tiktokeggboil #hardboiledegghack #motherinlaw #tryitchallenge #tryitathome ♬ original sound - Kayla “K Lola”
הסוד של ברנס הוא להקיש בכפית על קליפת הביצה לפני הכנסתה לסיר, שוב ושוב עד שהיא שומעת צליל של פיצלוח (ולא של הקליפה). "המשמעות של הצליל הזה היא שהחלבון פרץ את דרכו החוצה מהקליפה הפנימית", היא מסבירה, ואחרי שזה קורה - הביצה הרבה יותר קלה לקילוף. הסדק הקטנטן הזה, מתברר, מאפשר למים לעבור בין הקליפה לחלבון - וזה מה שמקל על קילוף הביצה.
קלי סניי, מחברת ספרי בישול ושפית מסן דייגו, קליפורניה, ניסתה כמו רבים אחרים את הטיפ ומנדבת חידוד: כשעושים את זה נכון, היא אומרת, זה עובד נהדר. "יש להקיש הקשה קלה על הקצה העגול הרחב יותר של הביצה, היכן שנמצא תא האוויר - עד ששומרים קליק. הצליל שנשמע הוא צליל היפרדות הממברנה מהקליפה. שחרור הממברנה מאפשר לביצה המבושלת להתקלף בקלות".
ואם תהיתם למה יש ביצים קשות במיוחד לקילוף - זו קריאת חובה בשבילכם.