להקפיא תפוחי אדמה זה עניין טריקי. תפוחי אדמה טריים בכלל לא מומלץ להקפיא ולהפשיר, ותפוחי אדמה מבושלים אפשר להקפיא בקלות, אבל צריך לדעת איך: מבושלים מקפיאים בצורה אחת, פירה בצורה אחרת, חלק מפשירים במקרר וחלק ישר במחבת. אז למה בכלל לטרוח? כי כשיודעים איך לעבוד עם תפוחי אדמה קפואים זה חוסך הרבה זמן, ואפשר להכין מנת תפוחי אדמה בדקות ספורות והם יכולים להחזיק מעמד במקפיא כמה חודשים טובים. אתר goodfood ערך רשימה שמפרטת בדיוק איך מקפיאים מה וכמה. אז הנה כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים.
הקפאת תפוחי אדמה מבושלים
1. מכינים את תפוחי האדמה: מקלפים (או לא, איך שאוהבים), חותכים לקוביות ומבשלים בישול חלקי במים רותחים, רק עד שכמעט מוכן. לקוביות קטנות ייקח כמה דקות, לקוביות גדולות יותר ייקח קצת יותר. מעבירים את תפוחי האדמה למי קרח כדי לעצור בישול, ואז שוטפים, מסננים ומצננים.
2. פורסים את קוביות תפוחי האדמה על מגש או תבנית במרווחים כך שלא יעלו זו על זו, ומכניסים למקפיא למשך 6-12 שעות, להקפאה מלאה. מעבירים את תפוחי האדמה לשקיות אטומות לסגירה חוזרת, מרוקנים היטב את האוויר ומכניסים למקפיא.
3. באותה צורה ניתן להקפיא גם תפוחי אדמה צלויים או מטוגנים – מחכים שיתקררו לגמרי, מכניסים להקפאה מלאה ואז מעבירים לשקיות אטומות.
הקפאת פירה
1. מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים עם חמאה, שמנת או מה שאוהבים. מוסיפים מלח ותבלינים. מעבירים את הפירה לקערה ומחכים שיצטנן לחלוטין (כדי לקצר תהליכים ניתן להניח את הקערה של הפירה בתוך כלי גדול יותר עם מים קרים או קרח).
2. מחלקים את הפירה למנות אישיות או זוגיות, מעבירים כל מנה לשקית אטומה עם סגירה חוזרת ומכניסים למקפיא.
איך מפשירים?
1. פירה: כדאי להפשיר למשך לילה במקרר, אבל אפשר גם להעביר ישירות למחבת ולחמם על להבה נמוכה עד שהפירה מפשיר, ואז להגביר להבה ולתת לו להתחמם, תוך ערבוב מתמיד.
2. תפוחי אדמה מבושלים: אין צורך להפשיר אותם, אפשר להוסיף אותם ישירות למים רותחים או לתבשיל או מרק, הם יפשירו ויהיו מוכנים תוך דקות ספורות (זוכרים, הם הוקפאו כשהם כבר כמעט מוכנים). גם בשלב ההפשרה חתיכות קטנות יותר יהיו מוכנות מהר יותר. אם תפוחי האדמה חתוכים גדול מאוד – כדאי לתת להם להפשיר לילה במקרר לפני המשך הבישול.
3. תפוחי אדמה צלויים אין צורך להפשיר ואפשר להעביר ישירות לתנור, הם יוצאים מצוין. תנו להם כעשר דקות אקסטרה בתנור כי בכל זאת, הם קפואים. גודל החתיכות וההבדלים בין תנור לתנור משפיעים על הזמנים – לכן רצוי לבדוק מפעם לפעם.
4. צ'יפס אפשר להעביר ישירות למחבת, אין צורך לתת לו להפשיר.