השבועות האחרונות לימדו אותנו שאנחנו יכולים להסתדר בלי טעמי. האמת, הם אפילו הוכיחו לנו שבכל הנוגע לשוק חטיפי השוקולד יש הרבה דגים בים, ושאם אין את הדג הספציפי שבא לנו אנחנו הרבה פעמים יכולים פשוט להכין אותו בעצמנו. נכון שבלב שלנו יש חור בצורת ממולדה, ובכל זאת - בגזרת הנשנושים דומה שאנחנו מצליחים להתמודד עם הקושי. אבל בזירת האפייה? זה כבר סיפור אחר.
תחשבו על עוגת היומולדת הכי גנרית, נפוצה ומוכרת שיש - עוגת שוקולית. את העוגה עצמה אומנם לא מכינים עם שוקולד, אבל מה לגבי הציפוי? בשביל הציפוי חייבים שוקולד (100 גרם שוקולד מריר מחולק לקוביות, אם להיות מדויקים), ובלעדיו היא פשוט לא מחזיקה כעוגת יום הולדת. אז מה עושים?
ומה לגבי עוגות השוקולד שכן מכילות שוקולד? במה אפשר להחליף את מותג הפרה של עלית, שכל החיים היה לצידנו, ומעולם לא חשבנו שיגיע היום שנצטרך להסתדר בלעדיו? אז כן, קשה למצוא פתרונות לחוסר במוצר כל כך כל כך בסיסי, אבל עשינו את כל המאמצים שיכולנו, וחזרנו עם כמה פתרונות אפשריים:
1. קונים שוקולד של ורד הגליל
הייתה תקופה קצרה, לפני אי אלו עשרות שנים, שהמוצרים של ורד הגליל ושל עלית היו בערך שווי מעמד. יכולתם לבחור איזו טבלה אתם מעדיפים, כשבפועל המוצרים היו מאוד מאוד דומים. הימים האלה הם ההזדמנות הגדולה של ורד הגליל לפרוץ, אבל אנחנו חייבים להגיד שאנחנו לא ממש רואים את זה קורה. על כל פנים, אם אתם רואים שוקולד של ורד הגליל על המדף - מריר או חלב - לכו עליו. כנראה שלא תחושו בהבדל. יש שוקולד מריר פשוט של מותג פרטי כלשהו? הסתדרתם.
2. קונים שוקולד מריר איכותי יותר של חברה אחרת
זה כמובן היה יכול להיות פתרון נהדר, אלמלא השוקולד של החברה האחרת היה יקר מאוד (לפעמים קרוב ל-20 שקלים לחפיסה, ואפילו יותר), והבעיה הגדולה לא פחות - שברוב המרכולים שאנחנו עושים בהם קניות זמינים רק שוקולדים מרירים 80 אחוז ומעלה (בשוקולד פרה מריר, לשם השוואה, יש פחות מ-40 אחוזים של מוצקי קקאו בלבד, כלומר - הוא לא באמת מריר במיוחד).
ההמלצה שלנו לאופים חובבים, שרגילים להשתמש בשוקולד פרה מריר, היא לא לעלות מעל 70 אחוזי קקאו בשוקולד החלופי (ועדיף 60). יותר מזה פשוט ירגיש לכם יותר מדי מר. אין כזה בנמצא? תעברו לאפשרות הבאה.
3. קונים שוקולד חלב במקום מריר
בדרך כלל היצע השוקולדים המרירים בסופרים נמוך יותר. המזל הוא שברוב המקרים אפשר פשוט להמיר את השוקולד המריר שבמתכון בשוקולד חלב. התוצאה תהיה מתוקה יותר, אבל 1. זה לא בהכרח דבר רע; 2. תמיד אפשר להפחית בכמות הסוכר בהתאם. חשוב: עוגת שמבוססת על שוקולד מריר איכותי לא תשרוד את המעבר הזה, כוונתנו לגנאשים (ציפויי שוקולד ושמנת) ולעוגות פשוטות, שבהן מלכתחילה אין דרישה לשוקולד באחוזי קקאו גבוהים.
איזה שוקולד חלב אפשר לקנות? אנחנו מרבים לראות לאחרונה שוקולדים של מילקה, אבל זה לא באמת משנה - כל שוקולד חלב יעבוד, כל עוד אין בו תוספות מיותרות. אין שוקולד חלב בלי תוספות? אפילו שוקולד משולב חלב-לבן (או חלב-לבן-מריר) יכול לעבוד (כן, יש כאלה). במקרה הזה הציפוי של העוגה כנראה יצא בהיר ממה שאתם רגילים, אבל מדובר במחיר קטן לשלם.
4. קונים שוקולד במשקל
אם העוגה שלכם כבר בתנור, זה כנראה לא הפתרון בשבילכם. אבל אם אתם מאלה שמתכננים מראש - שקלו להצטרף לציבור הגדול של האופים שרוכשים מטבעות של שוקולד לאפייה לפי משקל, וכך תהיו בטוחים שלא תדעו עוד מחסור. בחנויות המתמחות אפשר לרכוש (או להזמין) מטבעות שוקולד בגדלים שונים, באחוזי קקאו שונים. בשביל להחליף שוקולד פרה מריר פשוט קנו שוקולד מריר 50% (ועל הדרך שווה לכם להצטייד גם בשוקולד חלב, ואולי אפילו לבן).
5. מכינים ציפוי אחר
אם הבעיה שלכם היא בעיית ציפוי בלבד - כלומר, מבחינת העוגה עצמה אתם מסודרים - שקלו להחליף את ציפוי השוקולד-שמנת מתוקה באחד אחר, שלא דורש שימוש בשוקולד אמיתי, כמו ציפוי של שמן וקקאו (מערבבים 2-3 כפות שמן, 3 כפות קקאו, 2-3 כפות מים רותחים ו-100 גרם אבקת סוכר, ושופכים על העוגה). לא אידיאלי, אבל עושה את העבודה לגמרי (ואגב, גם אם תמרחו את העוגה בשכבה דקה של ממרח שוקולד שריככתם במיקרו אנחנו משערים שאף אחד לא יתלונן).
5. מכינים עוגת גבינה
סליחה שאנחנו קרציות, אבל בואו - שבועות עד רגע כאן! זמן מושלם להתחיל להתאמן על עוגות גבינה.