1 קושרים בחוט את הרוזמרין, התימין, עלה דפנה והציפורן.
2 מנגבים את הזנבות היטב בנייר מגבת, עד שהם יבשים.
3 מתבלים כל פרוסות זנב במלח ופלפל טרי, טובלים בקמח ומנערים מהעודפים.
4 מחממים שמן צמחי לחום גבוה בסיר יציקה, ומטגנים את הזנבות כ-3 דקות מכל צד. מוציאים ומגרדים את המשקעים שבסיר.
5 מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי ושורש הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים כ-8 דקות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים היטב.
6 מחזירים את הזנבות לסיר, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הנוזל בחצי, כ-5 דקות.
7 מוסיפים את זר התבלינים ו-2 כוסות של ציר עוף ומביאים לרתיחה.
8 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי, או עד שהבשר נופל מהעצם. במהלך הבישול מנקים את הקצף שמצטבר במעלה הסיר. בודקים את הסיר בכל 15 דקות, ואם צריך מוסיפים עוד ציר עוף. רמת הנוזל צריכה להיות תמיד מעט מתחת לגובה הבשר.
9 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
10 מוציאים בזהירות את הזנבות והירקות ומסדרים בצלחת הגשה. יוצקים את רוטב מהסיר ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
התמונה להמחשה בלבד.
איפה תמצאו בשר ישראלי טרי?