1 מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני צלייה (נתח בטמפרטורת מקרר לא ייצלה באופן אחיד. חלקו הפנימי יהיה נא והחיצוני עשוי מדי).
איפה אפשר לקנות בשר ישראלי?
לעוד מתכונים עם בשר ישראלי
מתכונים לראש השנה
2 מחממים תנור ל-230 מעלות בפונקציית טורבו+חום עליון.
זה הצבע שלו מבפנים | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
3 חורצים את שכבת השומן בעזרת סכין חדה לאורכה ולרוחבה ומעסים את הנתח בשמן זית. מתבלים במלח גס בנדיבות.
4 מניחים את הנתח בשלמותו על רשת צלייה מעל תבנית, כשהצד של השומן פונה מעלה ומעבירים לתנור לצלייה במשך כ-15 דקות, או עד שהשומן קיבל צבע מושחם יפה.
זיגוג דבש - מומלץ ביותר | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
5 מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-140 מעלות וצולים כשעה נוספת. (צלייה בחום נמוך לאחר צריבה בחום גבוה היא הסוד לצלייה אחידה ולרכות מתבקשת)
6 דוקרים באמצעות מד חום בשר את מרכז הנתח ומודדים 58 מעלות. מוציאים את הנתח מהתנור וממתינים 10 דקות.
הצעת הגשה | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
7 פורסים ומגישים