טאג'ין לחי

תאנים, משמשים ושזיפים עם הרבה תבלינים, בשר ישראלי רך עטוף בטעמים מתוקים ועמוקים - אין הזדמנות טובה יותר מראש השנה להכין כזו מנה ישראלית, מפוארת וחגיגית. מה שכן, את השקדים הקלופים והקצוצים מלמעלה תפזרו רק לפני ההגשה. 

>> למתכון: טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים

קדרת זנב שור (צילום:  from my point of view, ShutterStock)
קדרת זנב שור | צילום: from my point of view, ShutterStock

תבשיל קדרה

קדרה תמיד כיף יותר לאכול אחרי יממה, או לפחות חצי יום. במתכון הקדרה של חמודי דבאח משתמשים בשני זנבות שור, שמתבשלים עם כל הירקות והתבלינים עד שהבשר נופל מהעצם. הסיר הזה אולי מתאים למזג אוויר קצת יותר חורפי, אבל הוא גם חגיגי בטירוף ונגביר בשבילו את המזגן.

>> למתכון: קדרת זנב שור

אוסבוקו  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אוסבוקו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אוסובוקו

אפשר להכין מנות מדהימות מבשר בקר מקומי גם מבלי לקרוע את הכיס, וזה הטריק: קונים בנפרד את השריר (נתח מספר 8) ואת העצמות (עצמות מח) - ככה משלמים הרבה פחות, אבל עדיין נהנים מכל העושר של הטעמים, גם של הבשר הטרי וגם של העצמות. 

>> למתכון: אוסובוקו בקר וירקות שורש

תבשיל בשרים

מנה עיקרית עשירה שתרגש אוהבי בשר אמיתיים: 3 סוגים שונים של נתחים מבשר בקר ישראלי טרי (פולקה, אונטריב ולשון), יין (אדום כמובן), ירקות שורש ותיבול פשוט וטוב. הניחוחות שיעלו מהסיר המופלא הזה יעשו לכם את החג.

>> למתכון: פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום

סיר פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ומחית רימונים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סיר פולקה, אונטריב ולשון ביין אדום ומחית רימונים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תחתיות ארטישוק ממולאות

הכל פה מתחבר בצורה הכי נכונה ומענגת שאפשר: חצי קילו בשר ישראלי טרי טחון, תחתיות ארטישוק (הן דווקא לא מוכרחות להיות טריות, אפשר להשתמש בקפואות, בכיף שלכם), צנוברים, עשבי תיבול ושום ברוטב לימוני. מנה קלאסית לחג - ואם נשאר ממנה משהו אז גם ליום שאחרי.

>> למתכון: תחתיות ארטישוק במילוי בשר ותבלינים

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותבלינים (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ותבלינים | צילום: דרור עינב, mako אוכל