הכמות - 12 קציצות

המצרכים:

1 ק"ג קרפיון נקי וטחון

1/2 כוס קמח מצה

1/2 כוס גזר מגורד

1/2 כוס תערובת פטרוזיליה וכוסברה

1/2 כוס בצל אדום קצוץ

4 ביצים

1/2 כפית מלח

1 כפית פלפל

1 כפית סוכר

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד

אופן ההכנה:

לטחון את כל מרכיבי המלית במעבד מזון, ליצור קציצות ולבשל כחצי שעה בציר דגים על אש נמוכה ולקרר. להגיש עם חזרת חריפה ולקשט עם פילה גזר מבושל.

ציר דגים

ראשים ואדרות מהקרפיון

2 גזרים פרוסים

1 בצל חצוי

3 עלי סלרי

4 עלי דפנה

2 ענפי טימין

2 שיני שום

2 ליטר מים

לבשל כשעה על אש נמוכה ולסנן.