1 מסננים את הטונה היטב מהשמן ומעבירים לקערה גדולה.
2 מקלפים את הבצלים והגזר ומגרדים בפומפייה על הצד הגס (אפשר במעבד מזון). סוחטים היטב מנוזלים ומוסיפים לקערה.
3 טוחנים את הבורי במעבד המזון ומוסיפים לקערה.
4 מוסיפים ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, רוטב צ'ילי וסויה, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר ל-15 דקות.
5 הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים סוכר חום וממשיכים לטגן עד שהוא נמס. מוסיפים את הקמח ומטגנים עוד דקה.
6 מוסיפים את התבלינים והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות.
7 מוסיפים את האפונה והגזר ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
8 מוסיפים בזהירות את הקציצות ומבשלים כ-15 דקות.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?