1 מעבדים במעבד מזון בצל סגול, פטרוזיליה, שום, פלפל חריף וקליפת לימון.
2 קוצצים את הדג ביד, מעבירים לקערה, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל ומעט שמן זית ולשים ביד. אם יש זמן, מעבירים למקרר ל-10-30 דקות (לא חובה).
3 מחממים תנור ל-180 מעלות (בשביל הפיתות).
4 יוצרים מתערובת הדג קבבונים בגודל ביס וצולים על מחבת גריל נון-סטיק מחוממת היטב. כשצד אחד משחים הופכים את הקבבונים, ובמקביל מכינים את הרוטב.
5 הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים. לא חייבים להגיע להומוגניות מלאה.
6 קולים את הפיתות: חוצים את הפיתות לרוחב, מורחים כל עיגול פיתה בשמן זית ומכניסים לתנור החם עד להזהבה יפה.
7 הגשה: מניחים את הפיתה הקלויה על צלחת ומוזגים עליה מהרוטב. מסדרים ערימה של קבבונים וזולפים עוד מהרוטב. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.
איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?