מושט ברוטב פלפלים צבעונייםלפעמים בא לנו מנה עסיסית עם רוטב שטובלים בו את הלחם ומלקקים את האצבעות, אבל אין לנו חשק וזמן לבשר בבישול ארוך. איזה מזל שיש את המנה הזאת: מושט ישראלי טרי ופלפלים בכל הצבעים שתצליחו למצוא
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 26/12/18 07:01
![]()
צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: אינס שילת ינאי, mako אוכל
|
אַמְנוּן, או מוּשְט הוא שם כולל למספר מינים של דגי מאכל ונוי ממשפחת האמנוניים, המצויים באגמים ונהרות חמים באפריקה, אסיה ואמריקה הדרומית. האמנון ניזון בעיקר מן הצומח אך מספר מינים ניזונים מן החי. את האמנונים למטרות אכילה דגים או מגדלים בבריכות ובשרם נחשב למשובח. בשל זנבו שצורתו כמסרק קיבל הדג את הכינוי מושט, שפירושו בערבית "מסרק".
המצרכים (3 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מטגנים בשמן על סיר רחב את הפלפלים והשום כ-3 דקות. 2 מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים היבשים ומערבבים. 3 מוסיפים כוס מים, את הסלרי והפטרוזיליה, ומניחים מעל הרוטב את הדגים. 4 מניחים על הדגים את פרוסות הלימון, ומעליהם את הכוסברה. 5 מוסיפים מים עד לכיסוי הדג ומבשלים על אש נמוכה כ-25 דקות, כשמדי פעם "משקים" את הדג עם הרוטב. איפה אפשר להשיג דג ישראלי טרי?
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|