1 הקציצות: לשים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקבבים וצולים במחבת עם מעט שמן עד הזהבה משני הצדדים. מוציאים.
2 הרוטב: מטגנים את הגמבה והפלפל החריף עד שהם צרובים יפה. מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים ואז את רסק העגבניות והסוכר. נותנים לרסק להשחים ממש ורק אז מוסיפים מים. מערבבים לקבלת רוטב סמיך ומתקנים תיבול.
3 מכניסים את הקציצות לרוטב, מבשלים כמה דקות ומכבים את האש.
4 חותכים את הטורטיות לרבעים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
5 קוצצים את הכוסברה דק ומפזרים מעל מחבת החריימה. מגישים עם הטורטיות.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.