1 חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
2 מוציאים חצי מהבצל מהשמן ושומרים בצד. מטגנים את השאר עד שהוא מקבל צבע שחור (אבל לא שרוף).
3 מתבלים את הפילה במלח ופלפל שחור ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן זית (נזהרים לא לייבש). העור אמור להשתחרר קצת מהדג – מוציאים אותו ושומרים בצד.
4 מניחים את הדג בסיר עם חצי כמות הבצל המטוגן (השחום יותר). מוסיפים מים עד לכיסוי ובהרט ומרתיחים 5 דקות.
5 מוציאים מהסיר כמה חתיכות יפות של דג ומשאירים בצד.
6 מוסיפים את האורז לסיר ומוסיפים מים, מלח ופלפל. מבשלים לריכוך של האורז.
7 מטגנים את העור של הדג בשמן עמוק עד שמקבל מרקם קריספי.
8 פיצוחים מטוגנים: מטגנים בשמן עמוק קשיו ושקדים לבנים - כל אחד בנפרד.
9 הגשה: מסדרים את האורז על צלחת, מפזרים עליו את הדג ששמרנו בצד, את הבצל המטוגן ואת הפיצוחים. מפזרים סומאק ומלח גס ומזלפים מעט שמן זית.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.