1 הטאבולה: קוצצים דק את הירקות ומערבבים עם שמן הזית, הלימון והבורגול הדק. ממליחים.
2 הדג: מתבלים את הדג במלח, פלפל ומעט שמן זית ומקמחים. מטגנים בשמן עמוק.
3 הטחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח עד לקבלת מרקם נוח לזילוף. מאזנים טעמים (הטחינה לא צריכה להיות חמוצה, הטאבולה החמוץ יאזן את הטעמים).
4 לפיתה: מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים לאט לאט תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק. משאירים בצד למנוחה של 10 דקות.
5 מחממים מחבת גדולה.
6 מרדדים את הבצק לפיתה דקה מאוד ומניחים בזהירות על המחבת החמה. מסובבים את הפיתה בידיים, הופכים לצד שני וחוזרים על הפעולה.
7 מטגנים את הפיתה בשמן עמוק עד הזהבה.
8 מגישים את הדג יחד עם הפיתה המטוגנת, הטאבולה והטחינה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.