1 שוטפים את הדג היטב, ממליחים וסוחטים מעט מיץ לימון. משרים כרבע שעה.
מתכונים לראש השנה
עוד על דגים ישראליים טריים
2 מחממים את השמן והשום בסיר שטוח ומוסיפים עגבנייה, פלפלים, פפריקה (חריפה ומתוקה) ורסק עגבניות. מערבבים כדקה ומוסיפים את שאר התבלינים וכחצי כוס מים.
3 מוסיפים את החומוס, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים כ-20 דקות.
4 שוטפים את הדג ומסדרים במרכז הסיר. אם חסרים מים מוסיפים עוד כחצי כוס.
5 מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.
דג אמנון חריף | צילום:
אמיר מנחם, mako אוכל
6 לפני ההגשה סוחטים מלמעלה חצי לימון ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.